ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ/ΔΟΚΙΜΙΑ

Βιβλίο της Τίνας Μιχαηλίδου: Και μη χειρότερα, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 27/09/2021 0 comments

Και μη χειρότερα!

Τίνα Μιχαηλίδου

Εκδόσεις 24 Γράμματα

Μια φρέσκια φωνή στο γραπτό λόγο, η Τίνα Μιχαηλίδου, blogger που εξειδικεύεται στις αναλύσεις σχέσεων με τους πρώην, είχε την ιδέα να κάνει τα κείμενά της για τους χωρισμούς, ιστορίες.

Το βιβλίο της «Και μη χειρότερα!», περιλαμβάνει έντεκα ιστορίες χωρισμού, με έντεκα διαφορετικές γυναίκες, έντεκα χαρακτήρες που, στην πραγματικότητα, τρώνε χυλόπιτα από τον πρώην. Τις απορρίπτει ή τις απατά ή φοβάται τη δέσμευση ή διαλέγει μία άλλη.

Κάθε φορά, οι ηρωίδες του βιβλίου, ξεπερνούν τον πρώην τους μέσα σε 15 μέρες. Το μόνο κοινό στις ιστορίες τους είναι ότι στο τέλος, κάθε μία γράφει με κόκκινο κραγιόν στον καθρέφτη της το αγαπημένο της ρητό, που απευθύνεται στον εαυτό της. Για να το διαβάζει και κάθε φορά να παίρνει δύναμη.

Με πολύ διεισδυτική ματιά στην γυναικεία ψυχή που την πονάνε στο πιο ευαίσθητο σημείο της, στη θηλυκότητά της, η συγγραφέας μάς σκιαγραφεί με χιούμορ πολύ διαδεδομένες καταστάσεις για σχέσεις που δεν προχώρησαν.

Σαφείς, διδακτικές, χωρίς να σου κουνούν το δάχτυλο για το πώς θα έπρεπε να φερθείς για να μη σε πιάσουν κορόιδο. Ο πικρός τομέας του χωρισμού που ενώνει τις ιστορίες του βιβλίου, είναι ασυνήθιστος στα γράμματα, αν και τόσο συνηθισμένος στη ζωή.

Οι ιστορίες της Μιχαηλίδου θα έπρεπε να γίνουν μάθημα ψυχολογίας και κάθε γυναίκα να τις κρεμάει με post-it στο γραφείο της. Να τις βλέπει και να θυμάται πως δεν είναι απαραίτητο να φταις για να σε χωρίσει ο άλλος.

Καλογραμμένο, σύντομο, ευχάριστο, σύγχρονο, πολύ γυναικείο.

Διάβασέ το και θα ταυτιστείς.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης