ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Ελευθερίας Μεταξά: Η κόρη της λήθης, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 08/07/2024 0 comments

Ελευθερία Μεταξά

Η κόρη της λήθης

Εκδόσεις Μίνωας

Ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ, γεμάτο αγωνία και ερωτηματικά. Εκεί που νομίζεις ότι λύνονται οι απορίες σου και φτάνεις στην κορύφωση του δράματος που πλέκει η ιστορία, εκεί πάλι όλες σου οι υποψίες ανατρέπονται και αρχίζουν νέες απορίες.

Γραμμένο με δυνατή πένα, το βιβλίο συνδυάζει την αστυνομική λογοτεχνία, το ψυχολογικό θρίλερ και μια κοινωνική ιστορία που σημαδεύει τα μέλη μιας οικογένειας.

Ηρωίδα του, η πονεμένη Αναστασία Στεφάνου που επιστρέφει στο χωριό της, στην Κλειτορία, με αλλαγμένο το όνομά της σε Νατάσα Βάλβη. Ο σκοπός της είναι να ανακαλύψει τον πραγματικό δολοφόνο που σκότωσε πριν από χρόνια τη νεαρή Ιωάννα και να αποκαταστήσει το όνομα του πατέρα της, ο οποίος καταδικάστηκε για το φόνο και αυτοκτόνησε στη φυλακή.

Με το που φτάνει όμως η Νατάσα πίσω στο χωριό, χωρίς να την αναγνωρίζει κανείς, ξεκινάνε μια σειρά φόνοι. Τώρα η Νατάσα θεωρείται ύποπτη και πρέπει να αποδείξει την αθωότητά της. Μέσα στην αγωνία της, δραπετεύει από τον κλοιό που σφίγγει γύρω της η αστυνομία και η μυστηριώδης καλλονή, Μόιρα, που φαίνεται ότι την έχει στοχοποίησει.

Τώρα τα πράγματα μπλέκονται ακόμα περισσότερο και οι μαρτυρίες όσων παρακολουθούν τα γεγονότα είναι ενοχοποιητικές. Η συγγραφέας, με flash back, μας παρουσιάζει την παιδική ηλικία και τις πολύπλοκες οικογενειακές σχέσεις της Νατάσας με την άρρωστη μητέρα της και τον ερωτοχτυπημένο με την παράνομη σχέση του, πατέρα της.

Ενδιαφέρον βιβλίο με πολύ ενδιαφέρον τέλος. Οι αποκαλύψεις είναι συνταρακτικές και απροσδόκητες. Οι γνώσεις ψυχολογίας της συγγραφέως, πάνω στις οποίες στηρίζεται η αποκάλυψη της αλήθειας, κάνουν το μυθιστόρημα έντονο, ανατριχιαστικό.

Θα σας εκπλήξει, θα αμφισβητήσετε την ικανότητά σας να βρίσκετε το δολοφόνο και, τελικά, θα σας κατακτήσει. Διαβάστε το!

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης