ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ/ΔΟΚΙΜΙΑ

Βιβλίο του Paulo Coelho: Μακτούμπ, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 18/12/2023 0 comments

Paulo Coelho

Μακτούμπ

Εκδοτικός οίκος Λιβάνη

 

Μια εκπληκτική συλλογή από 178 μικρές σταγόνες φιλοσοφίας που αποπνέουν τη σοφία της Ανατολής.

Έχουν ένα άρωμα από τις 1001 νύχτες, χωρίς μία κοινή ιστορία που να τις συνδέει. Όλες οι ιστορίες είναι σαν παραμύθια, συμβολικές, φιλοσοφημένες, διαβάζονται εύκολα. Άλλες είναι δραματικές ιστορίες, άλλες σοφά λόγια, άλλες αποκαλυπτικές διδαχές κι άλλες μεγάλες αλήθειες.

Ως προς την πηγή τους, κάποιες είναι αποσπάσματα από τη σοφία φιλοσόφων, ποιητών ή συγγραφέων, κάποιες άλλες είναι μύθοι λαών, διδαχές διδασκάλων, ιστορίες φίλων, σαν θραύσματα από όσα έχουν συμβεί στον συγγραφέα.

Πραγματικά, η μια είναι καλύτερη από την άλλη και ως προς την αφήγηση και ως προς το καταστάλαγμα του διδάγματος που αφήνει.

Ολοζώντανοι προβάλλουν μέσα στις αφηγήσεις του Κοέλο βασιλιάδες, μοναχοί, θεραπευτές, αγγελιοφόροι, μαθητές, διδάσκαλοι, ποιητές, συγγραφείς, ραβίνοι, εξερευνητές κατευθύνοντας τις σκέψεις μας σε ένα συμπέρασμα, που αφήνει η κάθε μικρή περιεκτική ιστορία του βιβλίου.

Μπορείτε να διαβάζετε κάθε μέρα κι από μια ιστορία και να παίρνετε δύναμη ή κουράγιο, να αμφισβητείτε τις απόψεις σας, να εμπλουτίζετε τον ψυχικό σας κόσμο, να αναζητάτε νέα μονοπάτια ζωής.

Γλυκό, ταξιδιάρικο, δυνατό, εμπνευστικό βιβλίο. Θα το αγαπήσετε!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης