ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

We need to lead us

We need to lead us

Post by: 08/04/2013 0 comments

ΒΙΒΛΙΟSocial Media

Seth Godin

Tribes

We need to lead us

Εκδόσεις Piatkus

Ένα βιβλίο για τις φυλές! Ναι, ναι! για τις Φυλές, δηλαδή για τις Κοινότητες. Σαν το Facebook, σαν τη δική μας, εδώ στο www.tsemperlidou.gr, σαν τις φυλές με κοινά χαρακτηριστικά.

Η φυλή είναι μια ομάδα ανθρώπων που συνδέεται ο ένας με τον άλλο, που, όλοι μαζί συνδέονται με έναν αρχηγό – όταν λέμε αρχηγό, εννοούμε αρχηγό, μην τον μπερδεύουμε με το μάνατζερ – και που, όλοι μαζί συνδέονται με μια ιδέα.

Παλιότερα, οι φυλές ήταν ένα τοπικό φαινόμενο. Η φυλή με τη γεωγραφική έννοια. Τώρα οι φυλές δημιουργούν ένα Κίνημα, όπου όλοι είναι συνδεδεμένοι και αναζητούν κάτι καλύτερο. Αν υπάρχει κάτι που μπορείς να πιστέψεις σε αυτό, τότε έχεις ήδη το σπόρο μιας φυλής στη διάθεσή σου, αφού η φυλή στηρίζεται στην Πίστη.

Ένα είδος φυλής είναι οι Fans ή Followers που έχει κανείς στο Twitter ή στο Facebook.

Όμως φυλές υπάρχουν σε κοινότητες χωρίς αρχηγό, π.χ. sites όπου ασθενείς μοιράζονται μεταξύ τους εμπειρίες από συμπτώματα ασθενειών.

Ο συγγραφέας αναφέρει πολλά παραδείγματα εταιριών, μη κερδοσκοπικών οργανισμών, πολιτικών, ατόμων με ιδιαιτερότητες, επιχειρηματιών (συμπεριλαμβανομένου του SteveJobs της Apple), αμφισβητιών που δημιούργησαν φυλές, κινήματα, αλλαγές στο κατεστημένο.
δώσω εδώ ένα από τα πολλά παραδείγματα του συγγραφέα: την Τασμίν Λιτλ, βιολονίστα που έχει δημιουργήσει το websitewww.tasmilittle.org.uk. Το κίνημά της είναι να διαδώσει την κλασική μουσική. Συχνά επισκέπτεται φυλακές ή σχολεία και δίνει συναυλίες. Η Τασμίν είναι η αρχηγός μιας φυλής, λοιπόν, που δρα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Όλα όσα ένας κοινωνιολόγος θα ήθελε να μας πει για τις σύγχρονες ομάδες που διαμορφώνονται, (πλέον, μέσω socialmedia) αλλά και όχι μόνο, υπάρχουν στο βιβλίο «Φυλές» του SethGodin.

Μάθε όλα τα μυστικά για τη δημιουργία και τη λειτουργία της δικής σου φυλής.

Τα μεγαλύτερα μυστικά βρίσκονται στις σελίδες 88 και 89.

Να πω ότι θα το αγοράσεις; Εννοείται! Είναι το πρώτο που χρειάζεται να ξέρεις, αφού ζεις στο σήμερα! Πώς λειτουργεί η ομάδα σου! Πού ανήκεις, ποια ιδέα σε εκφράζει.

Αν θέλεις να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης