ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Βιβλίο του Michael Parker: My life, My hurdles, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 28/02/2022 0 comments

Michael Parker

My life, My hurdles

A graphic Memoir


Illustrated by Cecily Salt

 

Ο καλός μου φίλος και παλαιότερα συνεργάτης στο χώρο της διαφήμισης, Μάικλ Πάρκερ, έγραψε νέο βιβλίο. Και τι βιβλίο! Απίστευτα πρωτότυπο!

Πρώτη φορά έρχεται στα χέρια μου εικονοποιημένο βιβλίο για μεγάλους. Τίτλος του «Η ζωή μου, τα εμπόδιά μου» με νόημα κυριολεκτικό και μεταφορικό!

Η εκπληκτική ιστορία της ζωής του διαφημιστικού στελέχους της Saatch & Saatchi ζωντανεύει μέσα από τις προσωπικές του αφηγήσεις και την εκπληκτική εικονογράφηση της Cecily Salt.

Ο Μάικλ υπήρξε αθλητής εμποδίων στο στίβο και μετείχε σε πολλούς διεθνείς αγώνες, κερδίζοντας μετάλλια για το Ηνωμένο Βασίλειο. Έλαβε μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και του Μεξικό. Η ταχύτητα και η ευελιξία, ατού με τα οποία περνούσε πάνω από τα εμπόδια, είναι ένας παραλληλισμός για το πώς περνούσε τα εμπόδια της ζωής του. Και τι ζωής!… συναρπαστικής σαν μυθιστόρημα, που μας αφηγείται με συμπυκνωμένα νοήματα και crispy λόγο ο συγγραφέας.

Γεννήθηκε σε μια οικογένεια που διατηρούσε φάρμα στην περιοχή Σροπσήαρ στην επαρχία. Ενώ άλλοι πεινούσαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην οικογένειά του δεν έλειψε τίποτα. Στα 5 του χρόνια, τον έστειλαν εσωτερικό σε αριστοκρατικό σχολείο για να μπορεί να γίνει δεκτός αργότερα σε καλό πανεπιστήμιο. Με κλάματα στα μάτια αποχαιρετά την οικογένειά του, φεύγει μακριά και επιστρέφει στο σπίτι του μόνο κάθε φορά που έχει διακοπές, μέχρι τα 12. Στη συνέχεια, τον δέχτηκαν στο, επίσης αριστοκρατικό, γυμνάσιο Repton, όμως πληρώνοντας βαρύ τίμημα με το παραδοσιακό bullying που του επέβαλαν τα μεγαλύτερα παιδιά.

Άρχισε να διακρίνεται στα σπορ και να προπονείται σε αγώνες μετ’ εμποδίων. Πήγε στο στρατό, ως υπαξιωματικός (όπου μας διηγείται μια μεγάλη γκάφα του) και μετά έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, σπουδάζοντας Γεωπονία. Γνωρίζει την πρώτη του γυναίκα, παντρεύονται, κάνουν ένα γιο και επιστρέφουν στη φάρμα των γονιών του. Όμως, δεν του πάει η αγροτική ζωή και μετακομίζει στο Λονδίνο.

Αρχίζει καριέρα στη διαφήμιση. Θα βοηθήσει στην επιτυχία μαρκών και εταιρειών όπως σοκολάτα Milky Way, σκούπες Hoover, πουκάμισα Van Heusem, αεροπορική εταιρεία BOAC, και θα είναι από τους πρώτους που θα δοκιμάσει την πρώτη πτήση με αεροσκάφη τύπου Concord. Θα χωρίσει, θα ξαναπαντρευτεί και θα βρει το δρόμο του στην πιο δημιουργική διαφημιστική εταιρεία του Λονδίνου, τη Saatchi & Saatchi. Εδώ είναι που γνωριστήκαμε και συνεργαστήκαμε. Βοήθησε την πρώτη βρετανίδα γυναίκα να πετάξει στο διάστημα και δημιούργησε πολλές διαφημιστικές καμπάνιες είτε στην Saatchi, είτε στη νέα εταιρεία που διηύθυνε ο ίδιος, στην  Team Saatchi. Εδώ πέρασε τα πιο δημιουργικά του χρόνια. Δημιούργησε το λογότυπο και την καμπάνια τουρισμού της Κύπρου, «Love Cyprus».

Στη συνέχεια, ανέλαβε μια καριέρα coaching και συγγραφής βιβλίων («Σημασία δεν έχει τι λες αλλά πώς το λες», εκδόσεις Ψυχογιός) και φιλανθρωπική δράση.

Το βιβλίο του Μάικλ Πάρκερ, δρομέα και εξαιρετικά πετυχημένου διαφημιστή είναι δυνατό, ψυχαγωγικό, ενδιαφέρον, αυθεντικό.

Είναι το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο για μεγάλους που διαβάζω, εγώ τουλάχιστον. Θα σε συναρπάσει. Ακόμα και το σχήμα του είναι πρωτότυπο, είναι τετράγωνο.

Είναι γραμμένο στα αγγλικά και θα το βρεις στο Amazon, εδώ, αφού ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί στα ελληνικά.

 

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης