ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Βιβλίο της Μαρίκας Λάμπρου: Μυστικά επιτυχίας για οικογενειακές επιχειρήσεις στη νέα εποχή, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 11/10/2021 0 comments

Μαρίκα Λάμπρου

Μυστικά επιτυχίας για οικογενειακές επιχειρήσεις στη νέα εποχή

Εκδόσεις Πατάκη

Ένα μοναδικό βιβλίο για τις ελληνικές οικογένειες που ασχολούνται με το επιχειρείν ή που σκέφτονται να κάνουν αυτό το βήμα.

Η συγγραφέας Μαρίκα Λάμπρου, διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε οικογενειακά, εργασιακά περιβάλλοντα και δεν υπάρχει ούτε ένα θέμα που να μην έχει καλύψει με το πυκνογραμμένο της βιβλίο.

Όλα τα δυνατά σημεία και οι αδυναμίες των οικογενειακών επιχειρήσεων αναδεικνύονται μέσα στις σελίδες αυτού του εγχειριδίου.

Τα «Μυστικά Επιτυχίας» είναι γραμμένο γλαφυρά, με παραδείγματα ιστοριών φιλόδοξων επιχειρηματιών που ήρθαν από το χωριό και ξεκίνησαν μια επιχείρηση. Το βιβλίο, πάντα με παραδείγματα, παραθέτει περιστατικά και των τριών γενεών της επιχειρηματικής οικογένειας, των αξιών, συγκρούσεων, εκσυγχρονισμών και «ασθενειών» τους, όπως τη διαφορά ανάμεσα στη θέση του στελέχους και του μετόχου ή την διαδοχή του ηγέτη, συχνά σε άλλα μέλη της οικογένειας.

Μέσα στα δώδεκα κεφάλαια του βιβλίου, εκτίθενται όλες οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή τα μέλη της ελληνικής επιχείρησης, από την έναρξη της λειτουργίας της και για δεκαετίες μετά.

Γεμάτο σοφία, αλήθειες, βαθιά ψυχολογική κατανόηση των ομάδων, κανόνες του management και των σημερινών κανόνων οικονομίας, το βιβλίο είναι ένας πολύτιμος οδηγός για οποιονδήποτε επιχειρεί στη χώρα μας.

Μέσα στο κείμενο του βιβλίου, σίγουρα θα αναγνωρίσεις κάποια επιχειρηματική οικογένεια που, είτε γνωρίζεις προσωπικά είτε έχεις ακουστά, μαζί και όλα τα μέλη της, που έχουν τόσο πολύ διαφορετικούς στόχους μεταξύ τους, αλλά και προσωπικά οράματα.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και το βιβλίο της Μαρίκας Λάμπρου τις φωτογραφίζει με τον καλύτερο τρόπο. Αν έχεις ή αν γνωρίζεις κάποιο φίλο με εμπορικό κατάστημα, μικρή ή μεγάλη επιχείρηση, start-up ή e-shop, πάρε του ως δώρο αυτό το βιβλίο, που λειτουργεί ως σεμινάριο ηγεσίας.

Δεν θα βρει πουθενά αλλού τόσα πολύτιμα παραδείγματα γνώσης για το επιχειρείν.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης