ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

THE SCIENCE OF GETTING RICH

The wisdom of Wallace D. Wattles

Post by: 10/06/2013 0 comments

           ΒΙΒΛΙΟ – Αυτοβοήθεια

WallaceD. Wattles

The wisdom of Wallace D. Wattles

The science of Getting Rich, of being great, of being well

Εκδόσεις BNPublicing

«Η σοφία του Γουάλας Γουότλς. Η επιστήμη του να είσαι πλούσιος, να είσαι σπουδαίος, να είσαι καλά». Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο νιώθεις το συναίσθημα ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα. Μια και ο Ιούνιος είναι ο μήνας του χρήματος, αυτό το βιβλίο είναι εγγύηση για την επιτυχία.

Ο λόγος που το αγόρασα είναι επειδή – σύμφωνα με τη συγγραφέα του «Secret» – σε αυτό οφείλεται η αλλαγή στη ζωή της και η επιτυχία του «Secret» που της έφερε φήμη, πλούτο, αναγνώριση.

Ανέφερε ότι της το χάρισε η κόρη της, σαν μια σπάνια ανακάλυψη. Είναι κι αυτό ανάμεσα στα βιβλία που σας παρουσιάζω και που προέρχονται από συγγραφείς πολύ σημερινούς με βιβλία ηλικίας 80 έως 100 ετών που τώρα κι αν αναγνωρίζονται!

Ο συγγραφέας – εμπνευστής της Ρόντα Μπυρν (αλλά και δικός μου) χωρίζει το βιβλίο του σε 3 μεγάλα θέματα – κεφάλαια, καθένα αποτελείται από 50 σελίδες, σαν τρία μικρά βιβλιαράκια ενωμένα σε 1!

1. Η επιστήμη του να γίνεις πλούσιος
2. Η επιστήμη του να είσαι σπουδαίος
3. Η επιστήμη του να είσαι καλά στην υγεία σου

Ξέρω, ξέρω όλοι σας ενδιαφέρεστε για το πρώτο μέρος του βιβλίου. Οφείλω να ομολογήσω ότι όλα συνδέονται μεταξύ τους.

1ο βιβλίο: Όλα ξεκινούν από τις σκέψεις. Ο άνθρωπος φορμοποιεί τις σκέψεις του σε αντικείμενα, έργα, πράξεις.

Το δημιουργικό, το κοφτερό και όχι το ανταγωνιστικό μυαλό βρίσκεται σε αρμονία με την Δημιουργική Ευφυΐα του Σύμπαντος. Όσο πιο ευγνώμων είσαι, τόσο περισσότερο έχεις επαφή με την αφθονία του Σύμπαντος.

Χρειάζεται να εικονοποιήσεις ξεκάθαρα στο μυαλό σου τι επιθυμείς και να αφιερώνεις τις ελεύθερες ώρες στου στην πραγματοποίηση όσων έχεις ονειρευτεί.

Η δημιουργική ενέργεια της επιθυμίας, σε συνδυασμό με την πίστη δουλεύουν για την πραγματοποίηση των στόχων, με προϋπόθεση να περάσεις στην πράξη.

Ο πλούτος που θα λάβεις, είναι ανάλογος με το πόσο απόλυτα σκέφτεσαι αφοσιωμένος είσαι στο στόχο σου, με το πόσο σταθερή είναι η πίστη σου στο στόχο και με το βάθος της ευγνωμοσύνης σου.

2ο βιβλίο: Ο καθένας μπορείς να γίνει σπουδαίος, χωρίς απαραίτητα να έχει κληρονομήσει μια θέση ή μια περιουσία. Αν δεχτείς ότι μέσα σου υπάρχει η Αρχή της Δύναμης.

Ο συγγραφέας αναφέρει παραδείγματα ανθρώπων όπως πολιτικών, αθλητών, επιχειρηματιών που γεννήθηκαν με κάποιο πρόβλημα υγείας, φτώχειας, χρειάστηκε να αλλάξουν δουλειά, αντιμετώπισαν ήττες, αλλά οι ίδιοι έχοντας πίστη και κουράγιο έγιναν κάτι πολύ πιο σπουδαίο από αυτό που ξεκίνησαν (π.χ. ο Λίνκολν)

Να είσαι ταπεινός και να προσπαθήσεις να βάλεις τα σχέδιά σου σε πράξη όταν είσαι έτοιμος. Ζήσε τη ζωή σου έμπρακτα όχι στη φαντασία σου, όπως ο Δον Κιχώτης.

Οι σκέψεις σου θα σε βοηθήσουν να γίνεις σπουδαίος αν τις χρησιμοποιείς για να προωθήσεις την πραγματοποίηση των επιθυμιών σου. Μη την ξοδεύεις σε σχόλια, κριτικές, μην ζεις τη ζωή των άλλων. Διάλεγε και κατεύθυνε τις σκέψεις σου.

Εφόσον το Σύμπαν διαστέλλεται, είναι φτιαγμένο για την ανάπτυξη. Η ψυχή δεν είναι ένα όργανο αλλά ασκείται μέσα από όλα τα όργανα. Εξάσκησε την δημιουργική σου ενέργεια για να γίνεις αυτό που επιθυμείς, έχεις μέσα σου όλη τη δύναμη.

3ο βιβλίο: Υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο η Αρχή της Υγείας. Αν πιστεύεις στην υγεία με σκέψεις και με πράξεις, αν έχεις πίστη, περιφρουρείς την υγεία σου. Να σκέφτεσαι ότι είσαι και να πιστεύεις ότι είσαι ένα απόλυτα υγιές και δυνατό άτομο. Μη σκέφτεσαι τις αρρώστιες ή τους κινδύνους από ασθένειες.

Η σύλληψη της ιδέας του εαυτού σου σε μια κατάσταση τέλειας υγείας ενισχύει το concept της υγείας.

Ο συγγραφέας συστήνει να μη μελετάμε τις αρρώστιες, να μη τις σκεφτόμαστε, να μη τις κουβεντιάσουμε. Αντίθετα να είμαστε ευγνώμονες καθημερινά για την υγεία μας.

Συστήνει, επίσης, να τρώμε λίγο και μόνο όταν πεινάμε και ποτέ αν δεν νιώσουμε πείνα. Αν δεν κερδίσεις την πείνα σου (αν δεν κουραστείς, μη φας). Να προτιμάμε φρούτα, λαχανικά, σπόρους, σιτηρά, ξηρούς καρπούς, να συνεργαζόμαστε με τη φύση προτιμώντας προϊόντα (με τα σημερινά δεδομένα), βιολογικά (δεν υπήρχαν όταν γραφόταν το βιβλίο). Ο συγγραφέας τα περιγράφει «χωρίς δηλητηριώδη χημικά» και ειδικά για τα ζώα «με καλούς όρους».

Τέλος, ο συγγραφέας συμπληρώνει τα κείμενά του για την ανάγκη μας να αναπνέουμε σωστά και να κοιμόμαστε αρκετά, να μη στερούμαστε του ύπνου.

Μπορεί το βιβλίο να γράφτηκε πριν από 1 αιώνα, το 1910, τα περισσότερα από όσα γράφει όμως είναι απόλυτα χρήσιμα για τον καθένα μας. Και μόνο το 10% αν ακολουθούσαμε όσων μας συστήνει, θα είχαμε σώσει τον εαυτό μας από πολλά βάσανα.

Βεβαίως και θα το πάρεις. Μπορεί να εμπνευστείς και συ ένα νέο Secret μετά από αυτό ή κάτι καλύτερο.

Αν θέλεις να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης