ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

The positive dog

The positive dog

Post by: 15/10/2012 0 comments

ΒιβλίοManagement

Jon Gordon

The positive dog

A story about the power of positivity

Εκδόσεις Wiley

Ένα εύκολο μικρό βιβλίο σε μέγεθος και σελίδες (98). Ένα βιβλίο για τη θετική στάση ζωής στο management.

Όπως πολλά σύγχρονα βιβλία του management, έτσι και αυτό περνάει τη θεωρία του μέσα από μια ιστορία παραβολική. Πώς έκανε ο Αίσωπος με τους μύθους του; Το ίδιο.

Εδώ, ήρωες του βιβλίου είναι δύο σκυλιά που ζουν σε ένα καταφύγιο, ένα ορφανοτροφείο σκύλων, περιμένοντας να έρθει κάποιος καλός άνθρωπος να τους υιοθετήσει.

Ο ένας σκύλος ο Matt, γαυγίζει, γκρινιάζει και δείχνει τα δόντια του, προσπαθώντας να διαμαρτυρηθεί που βρέθηκε στο κελί του. Ο άλλος, ο Bubba, που έχει θετικά χαρακτηριστικά, αναλαμβάνει το ρόλο του μέντορα και να καθοδηγήσει τον Matt σε μια θετική νοοτροπία.

Μέσα από τα κεφάλαια του βιβλίου, περνούν όλες οι αιτίες για τις οποίες χρειάζεται οι άνθρωποι των εταιριών να έχουν θετική στάση και το πώς ή σε τι ωφελούνται από αυτό.

Η φιλοσοφία του συγγραφέα τίθεται σε εφαρμογή μέσα από την ζωή των δύο σκύλων. Είναι πολύ πιο εύπεπτο να αποδεχθείς τις απόψεις του βιβλίου μέσα από την ιστορία των σκύλων, που, στο τέλος βρίσκουν την ευτυχία μέσα από την υιοθεσία της θετικής φιλοσοφίας, παρά αν ήταν δύο στελέχη εταιριών.

Το χαριτωμένο στην ασπρόμαυρη εικονογράφηση του βιβλίου είναι ότι στο τέλος κάθε κεφαλαίου, το βασικό συμπέρασμα εμφανίζεται τυπωμένο πάνω σε ένα κόκκαλο.

Απλό, έξυπνο βιβλίο και σου αφήνει ένα ωραίο συναίσθημα στο τέλος. Δεν ξέρω αν αρκεί η θετική στάση από μόνη της για επιβιώσεις στο χώρο των επιχειρήσεων, αλλά και χωρίς θετική στάση μπορεί να πάθεις έλκος.

Διάβασέ το για να κάνει ένα κλικ το μυαλό σου προς μια πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση των δυσκολιών της δουλειάς και μια αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους, χωρίς σπατάλη ενέργειας

Αν θέλετε να αγοράσετε το βιβλίο, κάντε κλικ εδώ

Αν το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά, παρακαλώ ενημερώστε το site για να αναρτήσουμε την πληροφορία.

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης