ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

The go-giver

Post by: 02/07/2012 0 comments

ΒιβλίοBusiness

The go-giver

A little story about a beautiful business idea

Εκδόσεις Portfolio

Οι δύο συγγραφείς Bob Burg και John David Mann, ομιλητές και συγγραφείς για business και ηγεσία, περιγράφουν την ιστορία ενός φιλόδοξου νεαρού, του Joe, πεινασμένου για επιτυχία και για να παίρνει ό,τι η ζωή και η δουλειά του έχει να του προσφέρει. Φυσικά, ενώ τα καταφέρνει, οι στόχοι του όλο και απομακρύνονται, παρά την επιτυχία του.

Κάποια στιγμή που πλησιάζει το τρίτο τρίμηνο στο τέλος του (και μαζί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τμήματός του) ο Joe νιώθει την ανάγκη να ζητήσει βοήθεια και συμβουλή από ένα συνάδελφο που δεν φαίνεται να ζορίζεται και πολύ.

Εκείνος, τον φέρνει σε επαφή με τον Πρόεδρο (Chairman), ένα σύμβουλο – coach, κάτοχο του Εμπορικού Μυστικού, μιας θεωρίας που υπηρετείται από 5 νόμους. Η βάση του μυστικού είναι το να Δίνεις όχι το να Παίρνεις, όπως ο νεαρός ως τώρα συνήθιζε.

Μέσω των ιστοριών άλλων επιτυχημένων ανθρώπων, στους οποίους στέλνει το Joe ο Chairman, μαθαίνει τους 5 νόμους του Εμπορικού Μυστικού.

  1. Ο νόμος της αξίας – η αξία σου προσδιορίζεται από το πόσα περισσότερα δίνεις σε αξία από το μισθό που παίρνεις.

  1. Ο νόμος της ανταμοιβής – το εισόδημά σου προσδιορίζεται από το πόσους περισσότερους ανθρώπους υπηρετείς και πόσο καλά τους υπηρετείς.

  1. Ο νόμος της επιρροής – η επιρροή σου προσδιορίζεται από το πόσο άφθονα τοποθετείς τα συμφέροντα των άλλων πάνω (από τα δικά σου – γενναιοδωρία δηλαδή)

  1. Ο νόμος της αυθεντικότητας – το πιο πολύτιμο δώρο που έχεις να προσφέρεις είναι ο εαυτός σου

  1. Ο νόμος της δεκτικότητας – το κλειδί της αποτελεσματικής προσφοράς – του να δίνεις αποτελεσματικά – είναι να είσαι ανοιχτός για να δεχτείς από τους άλλους.

Με λίγα λόγια οι άνθρωποι θέλουν να σου πουν μην ζητάς αν προηγουμένως δεν δώσεις. Όχι να σκέφτεσαι πρώτα τους μισθούς, τα επιδόματα και τις αργίες, αντί πρώτα να προσφέρεις γενναιόδωρα τις υπηρεσίες σου με τον τρόπο που εργάζεσαι.

Ωραία και συμβολική ιστορία. Μου άρεσε πολύ αλλά δεν τη συγκρίνω με την πρώτη τέτοια ιστορία που κυκλοφόρησε, το περίφημο «The monk who sold his Ferrari», του Robin Sharma.

Αγόρασέ το.

Αν θέλετε να αγοράσετε το βιβλίο, κάντε κλικ εδώ

 Αν το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά, παρακαλώ ενημερώστε το site για να αναρτήσουμε την πληροφορία.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης