ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πώς να βρούμε τη δουλειά που μας ταιριάζει

Post by: 29/09/2014 0 comments

Roman Krznaric
Πώς να βρούμε τη δουλειά που μας ταιριάζει
Εκδόσεις Πατάκης

Το ιδανικό βιβλίο για όσους «ψάχνονται» με την εργασία τους και ειδικά για τους Έλληνες στη σημερινή δύσκολη και μεταβατική εποχή. Γεμάτο με νέες ιδέες απασχόλησης.

Το βιβλίο αυτό ανήκει στη σειρά «The school of Life» – Το σχολείο της Ζωής και έτσι είναι, πράγματι.

Όλα τα ερωτήματα που θέτει ο συγγραφέας με το δύσκολο επίθετο (Ρόμαν Κρζνάριτς;) τα έχουμε σκεφτεί και μας έχουν απασχολήσει ειδικά αυτή την περίοδο της κρίσης. Όμως ο συγγραφέας δίνει απαντήσεις όχι μόνο μέσω θεωριών αλλά και με παραδείγματα αλλαγών στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, δηλαδή μέσω της ίδιας του της ζωής.

Το βιβλίο, αφού θέσει όλα τα ερωτήματα και αφού μας κάνει μια αναδρομή στον τρόπο που σκεφτόμασταν για την εργασία ειδικά τον εικοστό αιώνα, μας ανοίγει το μυαλό μας για το πώς μπορούμε να ανανεωθούμε.

Τα κύρια σημεία του βιβλίου είναι:

 • Στη σημερινή εποχή, υπάρχει σύγχυση από τις πολλές επιλογές που έχουμε
 • Ότι δυσκολευόμαστε να αποφασίσουμε ποιο επαγγελματικό μονοπάτι θα ακολουθήσουμε (είναι δυνατόν στα 16 να έχεις την ωριμότητα να αποφασίσεις για όλη την υπόλοιπη ζωή σου;)
 • Ότι συχνά τα νεαρά παιδιά λόγω πιέσεων (κυρίως οικογενειακών) καταλήγουν σε καριέρες που δεν ταιριάζουν στην προσωπικότητα, στα ιδεώδη ή στις προσδοκίες τους
 • Ότι τα τεστ προσωπικοτήτων ή αξιολόγησης δεν είναι μαγικό χάπι ούτε η ανθρώπινη προσωπικότητα μπορεί να αναλυθεί σε 16 κατηγορίες
 • Ότι 3 είναι οι σημαντικές αξίες στην εργασία
  • Το να έχει νόημα (ο συγγραφέας παραθέτει 5 στοιχεία που δίνουν νόημα στη δουλειά
  • Το να μας απορροφάει
  • Το να μας δίνει ελευθερία
 • Και το σπουδαιότερο: ο συγγραφέας μας εξηγεί τι είναι το ηδονιστικό μαγγανοπήγαδο, πώς να επικεντρωθούμε στο πάθος και στο ταλέντο μας, πώς να βρούμε τη δουλειά που μας ταιριάζει, πώς να απαντήσουμε σε ερωτήματα που μας θέτει και που θα μας οδηγήσουν στην σωστή απόφαση για μας, πώς να καλλιεργήσουμε την κλίση μας.

Η μικρή αυτή εργασιακή βίβλος έχει πολύτιμες πληροφορίες για το πώς αποφασίζουμε σαν κοινωνία για τη δουλειά, τι μας λείπε. Τι μας φταίει, πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε για τον εαυτό μας πολύ προσωπικές εργασιακές συνθήκες και – κυρίως – έχει πολύ πρωτότυπες νέες ιδέες απασχόλησης. Σε αυτές οδηγούμαστε λόγω απόγνωσης ή πίεσης στο επαγγελματικό μας περιβάλλον.

Απολαύστε το! Θα σας ανοίξει το μυαλό! Θα σας σπρώξει να βάλετε σε εφαρμογή νέες μορφές απασχόλησης!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης