ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ - ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Πώς να ανησυχούμε λιγότερο για τα χρήματα

Post by: 08/09/2014 0 comments

Τζων Άρμστρονγκ

Πώς να ανησυχούμε λιγότερο για τα χρήματα

(μετάφραση: Μυρτώ Καλοφωλιά)

Εκδόσεις Πατάκη

Σπουδαίο βιβλίο. Προσοχή: μην περιμένεις να σου λύνει τα οικονομικά σου προβλήματα. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Σε βοηθάει 1. Να σκεφτείς και 2. Να αντιμετωπίσεις το χρήμα με φρέσκια ματιά, χωρίς να το φοβάσαι ή να το σαμποτάρεις υποσυνείδητα.

  • Επομένως, τελικά, να βελτιώσεις τη σχέση σου με το χρήμα και, πιθανότατα, αντιμετωπίζοντάς το χαλαρότερα και συνειδητοποιημένα, να βρεις τελικά και λύση για οικονομικά σου προβλήματα.

  • Ο Τζων Άρμστρονγκ εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο γιατί πραγματικά ανησυχούμε για το χρήμα και, κυρίως, τι αληθινά σημαίνει το χρήμα για τον καθένα μας αφού υπάρχει ένα καλυμμένο νόημα πίσω από τη σχέση μας με το χρήμα (εξουσία, ανταγωνισμός, σεξουαλική ευχαρίστηση).

  • Ο συγγραφέας μας δίνει τρόπους για να αποκτήσουμε αυτογνωσία και να απελευθερωθούμε από το καλυμμένο νόημα που δίνουμε στο χρήμα (σημαντικό κεφάλαιο).

  • Φυσικά μας αναλύει πώς το χρήμα συνδέεται με την ποιότητα ζωής μας και μας ωθεί να διακρίνουμε τις ανάγκες από τις επιθυμίες μας και να προσδιορίζουμε το ποσό των χρημάτων που χρειαζόμαστε.

  • Καταρρίπτοντας κάποιες προκαταλήψεις και «κλισέ» για τους φόβους ή το φθόνο που συνοδεύουν την απόκτηση χρημάτων, ο Άρμστρονγκ δίνει τρόπους για να έχεις χρήματα χωρίς να χάσεις τα καλά σου στοιχεία σαν άνθρωπος και, επίσης, σου εξηγεί πώς και οι πλούσιοι έχουν προβλήματα, αντίθετα με τις καθιερωμένες αντιλήψεις.

  • Ένα μικρό και πολύ επίκαιρο βιβλίο, χρήσιμο, ρεαλιστικό, θα σας ικανοποιήσει από κάθε πλευρά. Ειδικά που ο συγγραφέας παραδέχεται σε πολλά σημεία ότι η σύζυγός του βγάζει περισσότερα χρήματα από εκείνον. Επίσης, ο ίδιος θα έπρεπε, προκειμένου να γίνει αληθινά πλούσιος τώρα, να αφιερώσει πολλά χρόνια για να καταφέρει μια νέα οικονομική ευημερία. Επομένως, αποδέχεται το οικονομικό του status όπως είναι.

  • Μη το χάσετε. Θα περάσετε ευχάριστα γιατί παραθέτει πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες και παραδείγματα. Επιπλέον θα διαβάσετε κάτι χρήσιμο, κάτι που μπορείτε να εφαρμόσετε για να καλυτερέψετε τη ζωή σας. Τουλάχιστον θα αμφισβητήσετε κάποιες προκαταλήψεις για το χρήμα που αποτελούν εμπόδιο για να έχετε περισσότερα.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης