ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Poor Richard’s Almanac

Poor Richard’s Almanac

Post by: 03/06/2013 0 comments

              ΒΙΒΛΙΟBusiness

Benjamin Franklin

Poor Richard’s Almanac

Εκδόσεις ElibronClassics

«Το Αλμανάκ του Φτωχού Ρίτσαρντ». Στην εποχή του Μπέντζαμιν Φράνκλιν, η πιο δημοφιλής μορφή λογοτεχνίας ήταν το Αλμανάκ, ένα είδος ημερολογίου. Κάτι μεταξύ Καζαμία και εγκυκλοπαίδειας.

Λίγοι διάβαζαν εφημερίδες αλλά το Αλμανάκ που κρεμόταν πάνω από το τζάκι, το διάβαζαν όλοι, ειδικά όσοι αγρότες γνώριζαν ανάγνωση. Το Αλμανάκ περιείχε ανέκδοτα, σκίτσα, χρήσιμες πληροφορίες και αποσπάσματα λογοτεχνίας.

Ο Μπέντζαμιν Φράνκλιν, ξεκίνησε την έκδοση ενός τέτοιου Αλμανάκ το 1732, με το ψευδώνυμο Ρίτσαρντ Σώντερς, και το συνέχισε σταθερά για 25 χρόνια. Ήθελε να είναι ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό (όπως το δικό μας site δηλαδή) και, κάθε χρόνο, εξέδιδε και πουλούσε 10.000 Αλμανάκ. Όλη η Αμερική διάβαζε τις διδαχές και τα αστεία του.

Κάθε γνωμικό ή παροιμία το εισήγαγε με τη φράση «Όπως λέει ο φτωχός Ρίτσαρντ», «Poor Richard says», εννοώντας τον υποτιθέμενο Ρίτσαρντ Σώντερς.

Το βιβλίο που σας παρουσιάζω σήμερα είναι γεμάτο από τη σοφία του Μπέντζαμιν Φράνκλιν.

Είχε τη δύναμη να γράφει συμπυκνωμένες χρήσιμες και φιλοσοφημένες φράσεις σαν μικρά motto ή σαν παροιμία ή γνωμικό.

Να ένα χαρακτηριστικό:

«Αν θες να γίνεις πλούσιος σκέψου όχι μόνο να βγάζεις χρήματα αλλά να τα αποταμιεύεις. Οι εξερευνήσεις στην Ασία, δεν έκαναν την Ισπανία πλούσια, γιατί τα έξοδά της ήταν παραπάνω από τα έσοδα»

Απολαύστε μερικά από τα σοφά που έγραψε ο Μπέντζαμιν Φράνκλιν. Ακόμα κι αν δεν γίνεις εκατομμυριούχος, θα αλλάξεις φιλοσοφία για το πώς χειρίζεσαι τα οικονομικά σου.

Αγόρασέ το, όλοι χρειαζόμαστε μια «ένεση» μετά από τόσες οικονομικές ανατροπές.

Αν θέλεις να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης