ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ηγέτης δίχως τίτλο

Post by: 26/10/2015 0 comments

Robin S. Sharma

Ηγέτης δίχως τίτλο

Εκδόσεις Διόπτρα

 

Ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς αυτοβελτίωσης, ο Ρόμπιν Σάρμα, μετά το best seller του “Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του”, ξαναχτυπά με ένα βιβλίο για την Ηγεσία.

Δεν χρειάζεσαι τίτλο για να φέρεσαι σαν ηγέτης στον εαυτό σου και σαν ηγέτης των άλλων.

Η ιστορία του ήρωα, του Μπλέικ Ντέηβς, περιγράφει το πέρασμά του από μια σειρά 4 “δασκάλων” με βιωματικές εμπειρίες, που προσπαθούν να του εμφυσήσουν τη φιλοσοφία του ηγέτη χωρίς τίτλο.

Το βιβλίο είναι συγκλονιστικό και βασίζεται στη 15χρονη εμπειρία του συγγραφέα ως συμβούλου σε υψηλόβαθμα στελέχη σημαντικών εταιριών! Θα σε μάθει πώς να αποκτήσεις την ψυχολογία του νικητή και να χρησιμοποιείς σε καθημερινές σου δραστηριότητες τις ικανότητες του ηγέτη. Έτσι, όχι μόνο θα λύνεις τα προβλήματά σου αλλά θα απολαμβάνεις τη ζωή.

Ανάμεσα σε όσα σε διδάξει το βιβλίο, είναι και η πολύτιμη δεκάδα: “Τα Δέκα πράγματα για τα οποία Μετανιώνει ο Άνθρωπος!” Διαφωτιστικό και προειδοποιητικό, αφού η πρώτη περιήγηση του ήρωα θα γίνει σε ένα νεκροταφείο για να συνειδητοποιήσει το σύντομο και το μάταιο της ζωής.

Ο Μπλέικ, είναι υπάλληλος μιας αλυσίδας βιβλιοπωλείων και γνωρίζει ένα μυστηριώδη μεσήλικα υπάλληλο, τον Τόμι Φλιν. Ο Τόμι παίρνει μετάθεση στο παράρτημα που εργάζεται ο Μπλέικ και του αποκαλύπτει ότι ήταν φίλος του πατέρα του.

Ο Τόμι, που έχει κατακτήσει το βραβείο του Καλύτερου Πωλητή Βιβλίων στην Αμερική, προσφέρεται να διδάξει στο νεαρότερο συνάδελφό του τους κανόνες για το πώς να γίνει ο υπάλληλος που όλοι θα επευφημούν κάθε μέρα. Αρχίζει, λοιπόν, να τον φέρνει επαφή με 4 καθημερινούς ανθρώπους, 4 δασκάλους, που ο καθένας τους θα του μάθει από έναν κανόνα της ζωής και που, στο τέλος, θα τον μεταμορφώσουν.

Το πρώτο του Μάθημα θα το πάρει από τη συνομιλία του με την καμαριέρα Άννα, η οποία θα του μάθει πως δεν χρειάζεται κάποιον τίτλο για να είσαι Αρχηγός. Θα του το εξηγήσει με 5 κανόνες. Θα του το εξηγήσει με 5 κανόνες.

Το δεύτερο Μάθημα, ο Μπλέικ θα το πάρει από τη συνομιλία του με τον αθλητικό Τάι Μποντ, ιδιοκτήτη καταστήματος ειδών σκι, ο οποίος του μαθαίνει πώς οι Ταραγμένοι Καιροί γεννούν Μεγάλους Ηγέτες. Θα του το εξηγήσει με 5 κανόνες.

Το τρίτο Μάθημα, ο Μπλέικ θα το πάρει από τη συνομιλία του με τον Τζάκσον Τσαν, πρώην στέλεχος και τώρα κηπουρό μιας ιδιόκτητης ταράτσας γεμάτης πανέμορφα λουλούδια. Ο Τζάκσον θα του μάθει πως όσο πιο Βαθιές είναι οι σχέσεις σου με τους Ανθρώπους, τόσο πιο Ισχυρός Ηγέτης είσαι. Θα του το εξηγήσει με 5 κανόνες.

Το τέταρτο και τελευταίο Μάθημα, ο Μπλέικ θα το πάρει από τη συνομιλία του με τον φυσιοθεραπευτή (κυρίως στελεχών του χρηματιστηρίου και μεγάλων εταιριών) Τζετ Μπρίσλεϋ. Ο Τζετ θα του μάθει πως Για να είσαι Σπουδαίος Ηγέτης, Γίνε πρώτα Σπουδαίος Άνθρωπος. Θα του το εξηγήσει με 5 κανόνες.

Οι Αρχές, οι Κανόνες και η Φιλοσοφία του βιβλίου παρουσιάζονται μέσα από Ακρωνύμια, όπως ΚΥΡΟΣ, ΑΓΑΠΗ, ΣΠΙΘΑ, ΕΙΚΟΝΑ, ώστε από τα αρχικά της κάθε λέξης να μπορείς να ανακαλέσεις τους κανόνες.

Ο “Ηγέτης δίχως τίτλο” είναι ένα υπέροχο βιβλίο, που σου αφήνει τη σοφία του και σε κάνει να αναθεωρήσεις το πώς βλέπεις τις δυνάμεις σου και τις δυνατότητές σου στη ζωή. Σίγουρα θα πάρεις πολλά και θα νιώσεις όμορφα σαν άνθρωπος και σαν αρχηγός. Μια και οι ιδιότητες του αρχηγού, υπάρχουν εν δυνάμει μέσα σε κάθε άνθρωπο, περιμένουν να βρουν τη διέξοδό τους, να πάρουν τη μορφή τους μέσα από τους κανόνες του βιβλίου.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης