ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Fish

Fish

Post by: 02/09/2013 0 comments

ΒΙΒΛΙΟBusiness

Stephen C. Lundin, Ph.D, Harry Paul and John Christensen

Fish

A remarkable way to boost morale and improve results {VIDEO}

Εκδόσεις Hodder & Stoughton

Σεπτέμβριος και ο μήνας είναι αφιερωμένος στην εργασία.

Μα πόσοι συγγραφείς είναι και αυτοί! Σαν ροκ συγκρότημα μοιάζουν που έγραψε αυτό το μπεστ σέλερ των New York Times!

Το Fish είναι ένα συμβολικό βιβλίο – 106 σελίδων (είναι και workshop για όσους θέλουν να το βιώσουν) για το πώς μπορεί ένας προϊστάμενος να ανεβάσει το ηθικό στη δουλειά, κάνοντας το τμήμα του να πάλλεται από πάθος, με περισσότερη ενέργεια και τσαγανό στη δουλειά. Πώς ένα ψαράδικο μπορεί να βοηθήσει μεγάλες εταιρίες να χτίσουν μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα για τους εργαζόμενούς τους.

Η ιστορία παρουσιάζει μια μάνατζερ που παίρνει προαγωγή και μαζί, της αναθέτουν το χειρότερο τμήμα της εταιρίας. Όλοι οι εργαζόμενοι εκεί έχουν δημιουργήσει ένα «τοξικό» περιβάλλον αδιαφορίας και «ωχαδελφισμού» στη δουλειά. (Σας θυμίζει μερικές δικές μας υπηρεσίες;)

Η Μαίρη Τζέην, η απελπισμένη μάνατζερ, λοιπόν, καθώς κάνει μια βόλτα στην ψαραγορά του Σηάτλ, πέφτει πάνω σε ένα ψαράδικο, όπου όσοι δουλεύουν εκεί δείχνουν αγάπη για τη δουλειά τους, ενθουσιασμό, συνέπεια και επαγγελματικές ικανότητες.

Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας, λοιπόν, αρχίζει να παρατηρεί από κοντά αυτό το «φαινόμενο». Ο Λόνι, ιδιοκτήτης του ψαράδικου εξηγεί την επιτυχία του Pike Place Fish Market.

Ακούγοντας τις συμβουλές, η Μαίρη Τζέην, προσπαθεί να τις εφαρμόσει στη δουλειά της, στους «αδιάφορους» καινούργιους υφισταμένους της. Λίγο λίγο, βάζοντας κάθε φορά σε εφαρμογή και ένα καινούργιο δίδαγμα τολμάει μεγάλες αλλαγές.

4 είναι οι «κανόνες» για τη δημιουργία μιας ενθουσιώδους ατμόσφαιρας στη δουλειά:

1. Διάλεξε τη στάση σου (με ποια στάση πηγαίνεις κάθε πρωί στη δουλειά)
2. Παίξε (κάνε τα καθήκοντά σου με δημιουργικό τρόπο)
3. Φτιάξε τη μέρα τους (των συναδέλφων)
4. Να είσαι παρών (να δουλεύεις με πάθος)

Τι εννοούν αυτά τα 4, το εξηγούν με την παραβολική ιστορία τους οι τρεις συγγραφείς που μας περιγράφουν πώς να δημιουργούμε μια πιο παραγωγική ατμόσφαιρα στη δουλειά και να αγαπάμε αυτό που κάνουμε.

Είναι μια ευκολόπεπτη, ενδιαφέρουσα, μικρή και παραβολική – διδακτική ιστορία γραμμένη από τρεις συγγραφείς που ξεκίνησαν το βιβλίο αυτό από ένα video που κάνει το γύρο σε όλες τις μεγάλες εταιρίες του κόσμου.

Ε, για αυτό αξίζει να το πάρεις.

Αν θέλεις να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης