ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο κόσμος το 2050 (Συλλογικό έργο)

Ο κόσμος το 2050 (Συλλογικό έργο)

Post by: 06/06/2013 0 comments

Εκδόσεις Μίνωας

Κάπου εκεί στις γιορτές το είδα για πρώτη φορά στα βιβλιοπωλεία. Ο κόσμος το 2050.

Έψαχνα κάτι ενδιαφέρον να διαβάσω και μου χτύπησε στο μάτι. Ποιος δεν θέλει ειδικά αυτές τις μέρες να ξέρει που παν τα πράγματα.

Καφετζούδες, Εθνικοί Ωροσκόποι, Γέροντες, Νεφελίμ, Ρουμπινίδες και Βαρουφάκηδες και άλλοι εθνικοί προφήτες μας έχουν τρελάνει.

Άσχετα βεβαία με το τι πιστεύει και πρεσβεύει ο καθένας, για όλους μας η πρόβλεψη του μέλλοντος είναι μια πολύ δελεαστική πνευματική ενασχόληση.

Τελικά δεν το πήρα. Και εκεί που σχεδόν το είχα ξεχάσει έρχεται μετά από λίγες μέρες η Κατερίνα σαν από μηχανής θεός και μου το φέρνει μάλλον ξέροντας ότι θα μου αρέσει. Το 2050 δεν είμαι σίγουρος ότι θα το ζήσω αλλά σε τι δρόμους οδηγούμαστε, και πως θα είναι ο κόσμος των παιδιών μας αποτελεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα.

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε 4 μέρη .
Άνθρωποι και Σχέσεις, Ουρανός και Γη, Οικονομία και Επιχειρήσεις και Γνώση και Πρόοδος.

Σε 20 ειδικευμένα επιμέρους κεφάλαια οι έγκυροι συντάκτες του Economist αναλύοντας στοιχεία για την κοινωνία την ιστορία, την οικονομία, την επιστήμη, το περιβάλλον, μας δίνουν μια τεκμηριωμένη άποψη για το που οδηγούμαστε.

Διατηρώντας πάντα την επιστημονική τεκμηρίωση σαν βάση, οι συντάκτες παίρνουν θέση για την πορεία μας στο μέλλον.

Κεφάλαια, όπως:
– Η υγεία των εθνών,
– Ο κόσμος των γυναικών,
– Το μέλλον του πολέμου : Οι αδύνατοι έσονται ισχυροί
– Παγκοσμιοποίηση ,η οικονομική μεγέθυνση και ο αιώνας της Ασίας.
– Τι έπεται για την επιστήμη
Για να διαλέξω ενδεικτικά κάποια είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικά.

Κάθε κεφαλαίο που τελειώνεις αισθάνεσαι ότι έχεις μια πιο ολοκληρωμένη και σωστή γνώση για το παρελθόν και το παρόν και μια πιο καθαρή άποψη για το αύριο.

Αυτός, πιστεύω, ότι ήταν και ο αντικειμενικός σκοπός του βιβλίου.

Χωρίς να ακολουθεί κουραστικά μονοπάτια δυσνόητων επιστημονικών αναλύσεων αλλά και χωρίς να λαϊκίζει, εμβαθύνει, και πολλές φορές καταρρίπτει και ανατρέπει λανθασμένες πεποιθήσεις και τέλος παίρνει θέση.
Το ενδιαφέρον και ενδεχόμενα απρόσμενο είναι η ίδια αυτή η θέση που σε πείσμα των καιρών θεωρεί ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες το 2050, οι 9 δισεκατομμύρια κάτοικοι της γης να ζουν σε ένα καλύτερο κόσμο.

Στους περισσότερους θα ανοίξει νέα παράθυρα γνώσης και θα καταρρίψει προκαταλήψεις και για όλους θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Κάντε ένα διάλλειμα από τους Βορειοευρωπαίους ντεντέκτιβ, τις παθιάρες Αγγλίδες νοικοκυρές και τους απροκάλυπτα αποτυχημένους οικονομολόγους και ρίξτε μια ματιά στο μέλλον σας.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης