ΠΑΙΔΙΚΑ

Βιβλίο του Jon J. Muth: The Three Questions, παρουσίαση και περίληψη του βιβλίου

Post by: 10/04/2018 0 comments

Jon J. Muth

The Three Questions

Εκδόσεις Scholastic Press

 

“Τα τρία ερωτήματα”! Βασισμένο σε μια ιστορία του Λέοντα Τολστόι, αυτό το παραμύθι θα συγκινήσει μικρούς (και μεγάλους).

Με σκληρό εξώφυλλο, λιτά και απλά κείμενα γραμμένο στα αγγλικά και με εικονογράφηση του ίδιου του συγγραφέα Jon J. Muth, είναι μια ποιοτική εξαιρετική έκδοση λίγων μόνο σελίδων που μοιάζει με coffee table book.

Η ιστορία του Λέοντα Τολστόι στη οποία βασίζεται το μικρό αυτό παραμύθι, με πρωταγωνιστή το μικρό Νικολάι, στηρίζεται στα τρία σημαντικά ερωτήματα του ανθρώπου:

  • πότε είναι ο ιδανικός χρόνος να κάνω κάτι;
  • ποιος είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος (για μένα);
  • τι είναι το σωστό να κάνω;

Ο μικρός Νικολάι ρωτάει τους τρεις φίλους του, τη Σόνια τον ερωδιό, τον Γκογκόλ το πιθηκάκι και τον Πούσκιν τον σκυλάκο, αναζητώντας τις απαντήσεις.

Μη παίρνοντας ικανοποιητικές απαντήσεις από κανέναν, ο Νικολάι αποφασίζει να ανέβει στα βουνά και να ρωτήσει την υπέργηρη και σοφή χελώνα με το όνομα Λήο.

Βρίσκει τη σοφή χελώνα να σκάβει στον κήπο. Της παίρνει από τα χέρια το φτυάρι για να τη βοηθήσει. Ξαφνικά αρχίζει να φυσάει αέρας που φέρνει θύελλα. Ο Νικολάι ακούει φωνές και τρέχει στο δάσος, όπου σώζει από μια κυνηγετική παγίδα ένα ζωάκι Πάντα και το παιδάκι του.

Αυτά τα περιστατικά εξηγεί η σοφή χελώνα Λήο στον Νικολάι, απαντούν στα τρία του ερωτήματα.

  • η πιο σημαντική στιγμή είναι το τώρα
  • ο πιο σημαντικός άνθρωπος είναι αυτός που βρίσκεσαι μαζί του
  • το πιο σημαντικό πράγμα να κάνεις είναι να κάνεις καλό σε όποιον στέκεται στο πλευρό σου.

“Αυτές, αγαπητέ μου, είναι οι απαντήσεις για το τι είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο”, είπε η σοφή χελώνα και, μαζί της, συμφωνούμε όλοι.

Υπέροχο βιβλίο, υπέροχο παραμύθι που, χάρη στην εικονογράφησή του, εντυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο υποσυνείδητό σου ή – ακόμα καλύτερα – στου παιδιού σου.

Βρες το αγγλικά – εύκολο κείμενο – και διάβαζέ το κάθε πρωί που ξυπνάς.

 

Πηγή: www.tsemperlidou.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης