ΠΑΙΔΙΚΑ

Βιβλία των Μάκη Τσίτα και Ράνιας Μπούμπουρη: Παροιμίες, Γλωσσοδέτες, περίληψη και κριτική των βιβλίων.

Post by: 23/12/2022 0 comments

Μάκης Τσίτας – Ράνια Μπούμπουρη

Παροιμίες, Γλωσσοδέτες

Εικονογράφηση: Ανδριάνα Ρούσσου

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Έρχονται Χριστούγεννα και σκέφτεστε τι δώρο να κάνετε στα παιδιά σας, στα βαφτιστήρια σας, στα ανίψια ή στα εγγόνια σας;

Να δύο καταπληκτικά βιβλία που με ενθουσίασαν! Ανήκουν στη σειρά «Η παράδοσή μας», των εκδόσεων Ψυχογιός.

Το ένα, «Παροιμίες», περιλαμβάνει ελληνικές παροιμίες, και το άλλο, «Γλωσσοδέτες», γλωσσοδέτες με λέξεις που όταν εκφέρονται μαζί, μπερδεύουν τη γλώσσα μας. Είναι βιβλία και ταυτόχρονα νοητικά παιχνίδια.

Καθώς διασκεδάζει το παιδί προσπαθώντας να επαναλάβει σωστά τους 25 γλωσσοδέτες του βιβλίου, εξασκεί τις ικανότητες έκφρασής του.

Το ίδιο και με τις παροιμίες της πλούσιας γλώσσας μας. Μαθαίνοντας το νόημα από 32 ελληνικές παροιμίες, τα παιδιά διασκεδάζουν και εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους. Αυτές οι ευχάριστες ασκήσεις τις οποίες, πιστέψτε με, τις απολαμβάνει και ο ενήλικας αν τις διαβάζει μαζί με το παιδί, αποτελούν ερεθίσματα για τη διανοητική ανάπτυξη του παιδιού. Μη νομίζετε ότι όλοι γνωρίζουμε τις ελληνικές παροιμίες ή ότι τα καταφέρνουμε με τους γλωσσοδέτες.

Ειδικά οι επιλεγμένες παροιμίες, είναι καταστάλαγμα σοφίας πολλών δεκαετιών που όχι μόνο αναπτύσσουν την ικανότητα μάθησης στον εγκέφαλο του παιδιού αλλά και του περνούν διδάγματα ζωής, π.χ. «η βιάση ψήνει το ψωμί μα δεν το καλοψήνει». Προάγουν την κοινωνικότητα, την ενσυναίσθηση, την καλλιέργεια σχέσεων, τις αξίες της ζωής.

Στις τελευταίες σελίδες και των δύο υπέροχα εικονογραφημένων βιβλίων, θα βρείτε δράσεις με ασκήσεις σχεδιασμένες με τη βοήθεια εκπαιδευτικού, πάνω στο περιεχόμενο των βιβλίων, που θα κάνουν τα παιδιά να μάθουν με ενεργητικό τρόπο και με τη δική τους συμμετοχή τις παροιμίες ή τους γλωσσοδέτες.

Ψυχολογημένα, ευχάριστα, διδακτικά, με υπέροχη εικαστική απόδοση και σκληρό εξώφυλλο, που αντέχει παιδικές ταλαιπωρίες, τα δύο βιβλία «Παροιμίες» και «Γλωσσοδέτες» είναι τα καλύτερα δώρα που θα ενθουσιάσουν κάθε αποδέκτη. Χαρίστε τα και δείτε τη χαρά στο πρόσωπο των παιδιών.

Καλά Χριστούγεννα!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης