ΠΑΙΔΙΚΑ

Βιβλίο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: Η Βασίλισσα του Χιονιού, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 26/12/2022 0 comments

Διασκευή: Valentina Deiana

Εικονογράφηση: Daniela Volpari

Η Βασίλισσα του Χιονιού

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του μεγάλου παραμυθά.

Δυο γειτονόπουλα, δύο φίλοι, η Γκέρντα και ο Κάι, μεγάλωσαν με αγάπη, κάνοντας παρέα και παίζοντας σε έναν κήπο με τριαντάφυλλα. Όταν όμως ένας μαγικός παραμορφωτικός καθρέφτης σπάει, ένα κομμάτι του μπαίνει στο μάτι του Κάι. Από τότε ο Κάι αλλάζει, απομακρύνεται από την Γκέρντα, γίνεται κακότροπος.

Όταν ένα πρωί εμφανίστηκε η Βασίλισσα του Χιονιού με το κάτασπρο άρμα της, ο Κάι την ακολούθησε και υποκύπτοντας στα μάγια της, ξέχασε τα πάντα.

Όμως η Γκέρντα ήταν αποφασισμένη να βρει τον αγαπημένο της φίλο. Ξεκινάει την αναζήτησή της στους παγωμένους δρόμους ως τη Φινλανδία. Στο ταξίδι της, για μέρες και μήνες, αντιμετωπίζει πολλούς κινδύνους και δυσκολίες. Εκείνη, όμως, ατρόμητη συνεχίζει ώσπου φθάνει στο παλάτι της Βασίλισσας… Θα προσπαθήσει τώρα να λύσει τα μάγια και να κερδίσει πίσω το φίλο της.

Ένα από τα ωραιότερα μαγικά παραμύθια των Χριστουγέννων. Η υπέροχη εικονογράφησή του σε ταξιδεύει σε μάγισσες, χιονισμένα τοπία, έλκηθρα, μαγικά ποτάμια, παγωμένες καρδιές, πρίγκιπες, ταράνδους και καλοσυνάτους ανθρώπους, που με τη συμβουλή τους κατέχουν το κλειδί για την ευτυχία. Το τρόπαιο είναι η αγάπη.

Ένας ύμνος για τη φιλία, ο αγώνας του καλού με το κακό, όπου το καλό υπερισχύει, μια συναρπαστική ιστορία, που θα ενθουσιάσει κάθε παιδί.

Παράλληλα, το παραμύθι αυτό, κρύβει και το συμβολικό νόημα για τον εαυτό μας, τον οποίο χάνουμε καμιά φορά στη ζωή, γινόμαστε κάτι άλλο, ώσπου να ξαναγυρίσουμε σε αυτό που είναι η ουσία της ύπαρξής μας.

Καλές γιορτές!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης