ΠΑΙΔΙΚΑ

Βιβλίο των Stefano Bordiglioni και Viola Sgarbi: Το μπισκοτένιο ανθρωπάκι, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 24/12/2022 0 comments

Διασκευή: Stefano Bordiglioni

Εικονογράφηση: Viola Sgarbi

Το μπισκοτένιο ανθρωπάκι

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

 

Ήταν κάποτε μια γιαγιούλα που έφτιαξε από ζυμάρι ένα μπισκοτένιο ανθρωπάκι. Του έβαλε σταφίδες για μάτια και βατόμουρα για κουμπιά.

Όμως, με το που βγήκε από το φούρνο ο Μπισκοτένιος, ζωντάνεψε και άρχισε να τρέχει για να μην τον φάει η γιαγιούλα. Εκείνη άρχισε να τον κυνηγάει για να τον φτάσει. Και όχι μόνο. Βλέποντας τον λιγουρευτό Μπισκοτένιο, άρχισαν να τον κυνηγούν ο σκύλος της γιαγιούλας, ένα γουρουνάκι, μια αγελάδα και ένα άλογο, για να τον φάνε.

Τρέχοντας σαν τον άνεμο για να ξεφύγει, ο Μπισκοτένιος φτάνει μπροστά σε ένα ποτάμι. Εκεί βρίσκει μια αλεπού. Να την εμπιστευτεί άραγε ή όχι;

Ένα παραμύθι γεμάτο με μαθήματα ζωής. Συχνά, οι άλλοι διεκδικούν για λογαριασμό τους, ό,τι καλό έχουμε εμείς. Βασικό είναι να μάθουμε να ακούμε το ένστικτό μας και να μην εμπιστευόμαστε το προσωπείο που μας δείχνει ο άλλος, γιατί μπορεί να κρύβει μια άλλη εικόνα από αυτή που μας παρουσιάζει.

Γεμάτη φαντασία, μαγική, χαρούμενη και λυπητερή μαζί, μια συναρπαστική ιστορία με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά.

Χαριτωμένα τα σκίτσα, δίνουν στην εικονογράφηση μια δύναμη αφήγησης.

Χαρίστε χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία και δείτε τη χαρά στα μάτια των παιδιών!

Καλά Χριστούγεννα!

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης