ΠΑΙΔΙΚΑ

Βιβλίο των Mariah Carey και Michaela Angela Davis: Η Πριγκίπισσα των Χριστουγέννων, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 21/12/2022 0 comments

Mariah Carey και Michaela Angela Davis

Η Πριγκίπισσα των Χριστουγέννων

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Τώρα τα Χριστούγεννα είναι ευκαιρία να χαρίσετε στα παιδιά, μαγικά βιβλία με χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Αυτό εδώ το πανέμορφο παραμύθι, μιλάει για τη δύναμη της αγάπης και της μουσικής.

Το εκπληκτικό και σπέσιαλ βιβλίο που θα σας παρουσιάσω σήμερα, βασίζεται πάνω στη ζωή της πασίγνωστης τραγουδίστριας Μαράια Κάρεϊ, έχει τίτλο «Η Πριγκίπισσα των Χριστουγέννων».

Η Μαράια Κάρεϊ, έχει μείνει στη μουσική ιστορία, όχι μόνο για τα διακόσια εκατομμύρια άλμπουμ που πούλησε, αλλά και γιατί τραγούδησε το τραγούδι «All I want for Christmas is you».

Το υπέροχο κοριτσάκι του παραμυθιού στο βιβλίο, λέγεται Μαράια και ζει σε ένα χαμόσπιτο, σε μια φτωχική γειτονιά, μαζί με τη μαμά της, που είναι τραγουδίστρια της όπερας, και με τον παπαγάλο τους, τον Παβαρότι.

Η μικρή Μαράια ποτέ δεν παραπονιόταν για τα λιγοστά της πράγματα, ούτε για το μικρό της δωμάτιο. Με τα κατσαρά της μαλλιά, όλο μπερδεμένες μπούκλες, βοηθούσε στις δουλειές του σπιτιού και έκανε αγγαρείες.

Την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ στόλιζαν και καθάρισαν το σπίτι, η μικρή Μαράια συνεχώς μουρμούριζε και τραγουδούσε σκοπούς από χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Ένα βράδυ όμως, που η μαμά της έλειπε στη δουλειά για να βγάλει το ψωμί τους, μπούκαραν στο σπίτι κάτι πλουσιόπαιδα και άρχισαν να εκφοβίζουν την μικρούλα Μαράια, κοροϊδεύοντας τα φτωχικά της πράγματα.

Ενώ η Μαράια πάντοτε έβρισκε καταφύγιο στη μουσική της, για να μην ακούει τις κακίες τους, αυτή τη φορά άρχισε να τρέμει από το φόβο.

Κατατρομαγμένη, βγήκε τρέχοντας στο δάσος, όπου αρχίζει να χιονίζει. Με έκπληξη η Μαράια είδε τις χιονονιφάδες να μεταμορφώνονται σε μικρές νεράιδες, εμπνέοντάς την να τραγουδάει σε υψηλές νότες.

Μέσα στο δάσος μια άλλη παρέα από αγόρια προσπαθεί να την τρομοκρατήσει, όμως ένα μικρό θαύμα γίνεται και η Μαράια γλιτώνει. Οι νεραϊδούλες και η Νεραϊδοβασίλισσα συνοδεύουν τη Μαράια πίσω στο σπιτικό της, που είναι, σαν από θαύμα, όμορφα στολισμένο και ζεστό. Όλη η παρέα ζητάει από τη μικρή Μαράια να τραγουδήσει το χαρμόσυνο χριστουγεννιάτικο τραγούδι.

Γραμμένο από την Μικαέλα Άντζελα Ντέιβις και με πλούσια εικονογράφηση από την Φούτζι Τακάσι, το μαγικό αυτό  παραμύθι είναι ένας ύμνος για το πνεύμα αγάπης των Χριστουγέννων, για τη δύναμη της μουσικής, τη διαφορετικότητα. Μέσα από τη μαγική Χριστουγεννιάτικη ιστορία, θίγονται σύγχρονα θέματα όπως ο εκφοβισμός των παιδιών, η αγάπη για τη μουσική που ενώνει, η αλαζονεία προνομιούχων παιδιών και η μειονεκτική θέση των λιγότερο προνομιούχων, η πίστη να είμαστε ο εαυτός μας και η αρμονική συνύπαρξη.

Φαντασμαγορικό, λαμπερό, γιορταστικό, σκληρό εξώφυλλο με απίθανη εικαστική απόδοση, θα κάνει χαρούμενο κάθε παιδί πάνω από τα 4 χρόνια.

Χαρίστε, δωρίστε αυτό το αισιόδοξο παραμύθι στα παιδιά σας, στα ανίψια σας, τα βαφτιστήρια σας και κάντε τα ευτυχισμένα.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης