ΠΑΙΔΙΚΑ

Βιβλίο της Πόλλυς Αντωνιάδη: Το φανταστικό ζαχαροπλαστείο της Μόλλυ Ρόουζ, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 07/12/2020 0 comments

Πόλλυ Αντωνιάδη

Το φανταστικό ζαχαροπλαστείο της Μόλλυ Ρόουζ

Ιστορίες και συνταγές

Ένα υπέροχο βιβλίο, μαγικό και χρήσιμο, που θα γοητεύσει κάθε παιδί αλλά και τους μεγάλους.

Η Πόλλυ Αντωνιάδη δεν είναι μόνο συγγραφέας αλλά και ζαχαροπλάστης και διατηρεί ζαχαροπλαστείο στο Λονδίνο. Έτσι, σαν μια νεράιδα, ανακατεύει υπέροχες ιστορίες μαζί με συνταγές που μπορούν να δημιουργήσουν τα παιδιά με τους γονείς τους.

Όλο το βιβλίο είναι γραμμένο με τρυφερότητα, κοινωνική συνείδηση και φαντασία. Ήρωές της είναι τα παιδάκια και οι γονείς τους, οι κάτοικοι ενός φανταστικού χωριού, του Φαίαρχιλ, αλλά και τα ξωτικά, οι νεράιδες του δάσους και όλα τα ζώα που περιβάλλουν τον άνθρωπο. Τα ζώα έχουν εξανθρωπιστεί και έχουν ονοματεπώνυμο.

Οι ιστορίες έχουν περιπέτειες με θετικό τέλος πάντοτε, που συχνά καταλήγει σε μια επιβράβευση με ένα γλυκάκι. Το ζαχαροπλαστείο της Μόλλυς, παίζει κεντρικό ρόλο στις ιστορίες και η συγγραφέας αναφέρει τα γλυκά με πολλή αγάπη: κεκάκια, μπισκοτάκια, τζίντζερμπρεντ, μαρενγκάκια, σαντουϊτσάκια. Όλα είναι γλυκά, καθώς οι σελίδες του βιβλίου ξεχειλίζουν από γλυκά συναισθήματα.

Το νόημα της ζωής και πολλά μαθήματα για τον εαυτό μας συνάγεται από τις ιστορίες της μικρής Μόλλυς. Η διατροφική αλυσίδα, η καλωσύνη που επιβιώνει της κακίας, η κοινωνική  ισότητα, η ανοχή στη διαφορετικότητα, η προσφορά στον πλησίον, η ανάγκη να επιδιώκεις τα όνειρά σου και να βρίσκεις τρόπους να αυξάνεις την αυτοπεποίθησή σου, είναι μερικά μόνο από τα μαθήματα ζωής που βγαίνουν μέσα από τις πράξεις των ηρώων, πασπαλισμένα με νεραϊδόσκονη. Η αγάπη, ο σεβασμός για τη φύση και το δέσιμο του ανθρώπου μαζί της έχει μια ξεχωριστή βαρύτητα μέσα στις ιστορίες και θα μπολιάσουν τις παιδικές ψυχές με μια ελπιδοφόρα συνειδητοποίηση.

Κάθε παιδί-αναγνώστης μαθαίνει πως «για κάθε κακή σκέψη κάνω δύο όμορφες», «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε όταν τα σχέδιά μας χαλάνε, είναι να κάνουμε καινούργια», «όλοι μπορούν να έχουν όνειρα, σε όλες τις ηλικίες.»

Άφησα για το τέλος την ειδική αναφορά στις υπέροχες συνταγές που παρουσιάζονται με εύκολο τρόπο και θα ενθουσιάσουν μαμάδες και παιδιά, ας πούμε, όλες οι δοσολογίες είναι με κούπες, με κουταλιές.

12 συναρπαστικές ιστορίες, 19 υπέροχες συνταγές και 6 κατασκευές που μοσχοβολούν αγάπη και γιορτές. Χαλουϊίν, Χριστούγεννα, απογευματινό τσάι, γιορταστικά κέικ και γλυκά, όπως: κέικ καρότου-μήλου, πίτα με κολοκύθα της γιαγιάς, μπισκοτάκια με μαρμελάδα και φυστικοβούτυρο, κέικ με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα, η τριανταφυλλένια λεμονάδα της γιαγιάς Έλλι και πολλές ακόμα γεύσεις, σαν να φουρνίστηκαν μπροστά σου.

Υπέροχο βιβλίο, μοσχοβολιστό και γεμάτο αγάπη. Και πολύ χρήσιμο, γεμάτο ιδέες για να σκορπίζεις χαρά με τα γλυκά σου.

Πού θα το βρεις: στα e-shop των βιβλιοπωλείων

  • Πατάκης
  • Ιανός
  • Πολιτεία
  • Public
  • Πρωτοπορία
  • Book the book
  • Δημοκρίτειο
  • Ekto World
  • Βιβλιοπωλείο Προγουλάκης

Μπορείς επίσης να το παραγγείλεις και με email στο molly@mollyrosebakery.co.uk

Ή με direct message σε Instagram ή Facebook στη σελίδα molly_rose_fairytail

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης