ΠΑΙΔΙΚΑ

Βιβλίο της Πόλλυς Αντωνιάδη: Η Μόλλυ Ρόουζ και το συνέδριο των μελισσών, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 15/11/2021 0 comments

Πόλλυ Αντωνιάδη

Η Μόλλυ Ρόουζ

και το συνέδριο των μελισσών

 

Ένα μαγικό βιβλίο γεμάτο γνώσεις, οικολογικές αξίες και αγάπη. Θα κάνει τα παιδιά να αναλογιστούν τη συμβολή των μελισσών στη ζωή του ανθρώπου και να συμπαρασταθούν σε αυτά τα εργατικά έντομα που απειλούνται με εξαφάνιση από το πλανήτη μας.

Η ιστορία της Πόλλυς Αντωνιάδη μιλάει για τη δύναμη να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας να λέμε την αλήθεια. Αυτό κάνει ο θαρραλέος Στράιπς Χάνυκομπ σε ένα συνέδριο μελισσών που αναδεικνύει το πρόβλημα εξαφάνισης των μελισσών και ενεργοποιεί τον κόσμο να βοηθήσει στη λύση του.

Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου τη συμβολή των μελισσών στις καλλιέργειες και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας λόγω της απειλής εξαφάνισης των μελισσών, λόγω ζιζανιοκτόνων, ξηρασίας και αστικοποίησης.

Μέσα από τη γλυκιά εξιστόρηση της παγκόσμιας συμμαχίας για τη σωτηρία των μελισσών, τα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι, μαθαίνουμε με ποιους τρόπους μπορούμε οι άνθρωποι να συνεισφέρουμε για το δικό μας το καλό, δείχνοντας την αγάπη μας στις μέλισσες. Η συγγραφέας προτείνει 8 διαφορετικούς και εύκολους τρόπους.

Παράλληλα, και προκειμένου να δώσουμε τροφή στις εξαντλημένες μέλισσες, η συγγραφέας μας παρακινεί να γίνουμε κηπουροί και ποια φυτά να φυτέψουμε, από τα άνθη, τη γύρη και το νέκταρ των οποίων να τρέφονται οι μελισσούλες.

Extra bonus για τους μικρούς αναγνώστες και τους γονείς τους, είναι οι τρεις συνταγές με μέλι που προτείνει το βιβλίο, για τις ζαχαροπλαστικές ανησυχίες των μικρών παιδιών που αγαπούν τις λιχουδιές.

Η Μόλλυ Ρόουζ και το συνέδριο των μελισσών είναι ένα γλυκό, τρυφερό, ρομαντικό βιβλίο, βασισμένο στην αγάπη για τα πλάσματα της φύσης και τη σωτηρία τους. Όλοι μας, και πρώτα τα παιδιά, χρειάζεται να το κάνουμε συνείδηση.

Εικονογράφηση από την Ιουστίνη Γιαννακοπούλου.

Το βιβλίο θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία. Διανέμεται από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης