ΠΑΙΔΙΚΑ

Βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη: Μουσούδα, σ’ αγαπώ, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 20/12/2022 0 comments

Μάρω Θεοδωράκη

Μουσούδα, σ’ αγαπώ

Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

Εκδόσεις Μίνωας

 

Και σήμερα σας έχω επιλέξει ένα υπέροχο βιβλίο για παρουσίαση για χριστουγεννιάτικο δώρο για παιδιά, το βιβλίο «Μουσούδα, σ’ αγαπώ».

Μια γλυκιά ιστορία, σαν παραμύθι, για παιδιά από 2 έως 6 ετών. Ένας μπαμπάς με τον γιο του, μετά την Κυριακάτικη ποδηλατάδα τους, βρίσκουν ένα αδέσποτο κουτάβι στο πάρκο.

Να το πάρουν στο σπίτι μέχρι να βρουν πού θα το δώσουν; Να το υιοθετήσουν; Τι υποχρεώσεις έχει ένα σκυλάκι; Τι θα πει η μαμά; Ποιος θα έχει την ευθύνη;

Σε όλα δίνει απαντήσεις αυτό το υπέροχο βιβλίο για τη ζωοφιλία. Η οικογένεια συνεργάζεται. Το παιδί καταλαβαίνει ότι χρειάζεται να δείξει υπευθυνότητα. Το κουταβάκι παίρνει όνομα και γίνεται ο «Μουσούδας».

Όλα έχουν αίσιο τέλος και, στις τελευταίες σελίδες, η συγγραφέας παραθέτει το 10λογο του Μουσούδα, για το τι σημαίνει να υιοθετήσει μια οικογένεια ζωόφιλων ένα κουταβάκι.

Εξαιρετικό βιβλίο, με σκληρό εξώφυλλο που περνάει πολλαπλά μηνύματα στα παιδιά. Μαθαίνει τα παιδιά ότι τα σκυλιά δεν είναι παιχνίδια, είναι ζωντανά, έχουν ευθύνες και χρειάζονται περιποίηση. Πολύ χαριτωμένη και η εικονογράφηση, παρουσιάζει τον μπαμπά με το παιδί να έχουν βγει για ποδηλατάδα (φορώντας κράνη) στο πάρκο, δεν κάθονται στον καναπέ να χαζέψουν. Αγαπούν το έξω, την κίνηση. Και στο φόντο δεσπόζει η φύση με τους θάμνους και τα δέντρα.

Όλο το βιβλίο περνάει μια σύγχρονη αντίληψη, για τις αξίες και την κοινωνία, που γίνονται ελκυστικές μέσα από την τρυφερή ιστορία και την προσεγμένη, τρυφερή εικονογράφηση. Σε μια τέτοια κοινωνία αξίζει να μεγαλώνουν τα παιδιά. Οικογένεια, ζωοφιλία, φύση, κίνηση, συνεργασία, υπευθυνότητα.

Ένα υπέροχο βιβλίο για κάθε μαμά, θεία, νονά ή φίλη, που ψάχνει χριστουγεννιάτικο δώρο για ένα παιδί. Χαρίστε το για τις φετινές γιορτές.

Χαρίστε βιβλία!

Καλά Χριστούγεννα!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης