ΠΑΙΔΙΚΑ

Τρία παραμύθια, τρία χαρούμενα βιβλία για παιδιά

Post by: 27/06/2016 0 comments

Τρεις υπέροχες, χαρούμενες ιστορίες με θετικά μηνύματα για παιδιά. Γιατί από μικρά χρειάζεται να μάθουν

  • Να καταλαβαίνουν και να σέβονται τα ζώα.
  • Να αναζητούν στη ζωή αυτό που θα τους ευχαριστήσει να κάνουν με επιτυχία, δηλαδή το “κάλεσμά” τους στη ζωή.
  • Να εκτιμούν την ομαδικότητα και το κοινωνικό δέσιμο, που φέρνει χάππυ-εντ σε κάθε περιπέτεια.

Τα τρία βιβλία για παιδιά, των εκδόσεων Mamaya είναι χαριτωμένα, καλογραμμένα, με πανέμορφη εικονογράφηση και με ψυχολογικό υπόβαθρο. Οι ήρωες και οι περιπέτειες των ιστοριών διεισδύουν στην τρυφερή ψυχή του παιδιού και τη διαμορφώνουν στο αξιακό επίπεδο.

Το μυστήριο του Μεγάλου Μαύρου Σκύλου” της Λίζας Βάρβογλη – εικονογράφηση Γιώργος Πετρίδης.

Μια γλυκιά ιστορία με πρωταγωνιστές τα δύο αδέλφια Ανελάντα και Μάξιμο που προσπαθούν σε κάθε παραμύθι να λύσουν ένα μυστήριο. Εδώ, τα παιδιά που έχουν πάει διακοπές στο χωριό, προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο του μεγάλου μαύρου σκύλου, που επιτίθεται γαυγίζοντας στο σουβλατζή, στον ταχυδρόμο, στον περιπτερά, στην κομμώτρια… η αιτία (που ανακαλύπτουν τα δύο αδέλφια μαζί με την ξαδέλφη τους) είναι τόσο γλυκιά και τόσο ανατρεπτική!

Το μήνυμα για τα παιδιά: το γαύγισμα ενός σκύλου μπορεί να εννοεί πολλά. Ακόμα και στην προστασία την οικογένειας του, όπως ακριβώς και ο άνθρωπος!

Η ευτυχία της μελωδίας” της Χριστίνας Μανιά – εικονογράφηση Γιώργος Σγουρός.

Στο παραμύθι αυτό, η νεραϊδούλα Μελισσάνθη, ένα χαριτωμένο πλασματάκι που επιδιώκει να είναι χρήσιμο σε όλους, αναλαμβάνει να κάνει κάποιες δουλειές για την κοινότητα. Όμως, καθώς είναι ονειροπαρμένη και ξεμυαλισμένη από τις ομορφιές της φύσης, δεν κάνει τίποτα από όσα της αναθέτει η νεραϊδοβασίλισσα. Η νεραϊδοβασίλισσα την παροτρύνει να βρει η ίδια τι είναι αυτό που της αρέσει πραγματικά να κάνει και να το κάνει!

Μέσα από τα δάκρυα και τη στεναχώρια της, η όμορφη νεαρϊδούλα βρίσκει αυτό που της αρέσει να κάνει και το κάνει υπέροχα… σε σημείο που όσα πλάσματα είχαν θυμώσει πριν μαζί της προηγουμένως, να μαγεύονται και να μαζεύονται γύρω της,.

Το μήνυμα για τα παιδιά: ψάξε να βρεις τι σου αρέσει πραγματικά να κάνεις και ακολούθησέ το! Θα θριαμβεύσεις!

Ουπς! Νομίζω χαθήκαμε!” του Θανάση Γκιόκα – εικονογράφηση ο ίδιος.

Η νέα περιπέτεια του ροκ συγκροτήματος του δάσους! “Τα Άτακτα Καρότα” ξαναχτυπούν. Η μεγάλη περιπέτεια, αυτή τη φορά, αρχίζει με την πρόσκληση του βασιλιά της Χουρμανδίας, Ρίκυ Λέοντα του Τρίτου, προς το συγκρότημα, να παίξουν τη μουσική τους με αφορμή τα γενέθλια του διαδόχου της Χουρμανδίας, Τέπο!

Όμως το ταξίδι για τη Χουρμανδία και τα ανάκτορα, όπου θα γίνει το πάρτι, γίνεται μια εξερεύνηση γεμάτη περιπέτειες μέσα στη ζούγκλα. Τα Άτακτα Καρότα, με τη βοήθεια των ζώων της ζούγκλας πρέπει να περάσουν τις πυκνές καλαμιές, το δρόμο με τα Χορτόσχοινα, το πέρασμα της Πράσινης Λίμνης, να αποφύγουν τον Κρόκυ-Κροκ και να φτάσουν στην ώρα τους για το πάρτι.

Η αλληλεγγύη των ζώων που είναι και θαυμαστές των “Άτακτων Καρότων” θα κάνει το θαύμα της.

Και το μήνυμα για τα παιδιά: βοηθώντας ο ένας τον άλλον, κερδίζουμε στα δύσκολα και περνάμε καλά!

Τρία υπέροχα παραμύθια με σύγχρονα θέματα!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης