ΠΑΙΔΙΚΑ

Παραμύθι της Valentina Deiana και Daniela Volpari: Η βασίλισσα του Χιονιού, περίληψη και κριτική του παραμυθιού.

Post by: 27/12/2019 0 comments

Η βασίλισσα του Χιονιού 

Διασκευή κειμένου: Valentina Deiana

(Βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν)

Εικονογράφηση: Daniela Volpari

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

 

Ένα υπέροχο, μαγικό παραμύθι για την αγάπη και τα ζεστά συναισθήματα του ανθρώπου. Τόσο κοντινό θέμα με τα Χριστούγεννα!

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας μαγικός καθρέφτης έσπασε και τα κομμάτια του σκορπίστηκαν στον κόσμο. Όμως, αυτός δεν ήταν ένας συνηθισμένος καθρέφτης. Ό,τι όμορφο και καλό καθρεφτιζόταν μέσα του, εξαφανιζόταν, ενώ τα άσχημα πράγματα γίνονταν πιο αποκρουστικά.

Σε ένα χωριό, ζούσαν δυο πολύ αγαπημένα παιδιά, η Γκέρντα και ο Κάι. Όμως, ένα κομμάτι από το μαγικό καθρέφτη μπήκε στο μάτι τον Κάι. Από εκείνη τη στιγμή, το αγόρι άρχισε να αποφεύγει τη Γκέρντα και να συμπεριφέρεται άσχημα.

Ένα χειμωνιάτικο πρωινό, μετά από μια χιονοθύελλα, πέρασε από το χωριό μια πανέμορφη γυναίκα πάνω σε ένα κάτασπρο άρμα. Ο Κάι θαμπώθηκε από την ομορφιά της και την ακολούθησε.

Από τη στιγμή που η παγωμένη βασίλισσα αγκάλιασε και φίλησε τον Κάι, η καρδιά του πάγωσε και δεν θυμόταν τίποτα από την παλιά του ζωή.

Όμως η Γκέρντα, που ανησυχούσε για το φίλο της, άρχισε ένα ταξίδι για να τον βρει. Η μια περιπέτεια διαδέχεται την άλλη, όμως, η Γκέρντα όλα τα ξεπερνά, μέχρι να τον βρει.

Θα καταφέρει να λύσει τα μάγια και να ζεστάνει ξανά την καρδιά του;

Σπουδαίο παραμύθι, συμβολικό, για αυτούς που αλλάζει ο τρόπος που βλέπουν τη ζωή και πετρώνει η καρδιά με όλα τα θετικά της συναισθήματα.

Μια ιστορία αγάπης, ελπίδας, προσφοράς και καλοσύνης που περιγράφεται μέσα από το ρόλο της ηρωίδας Γκέρντα.

Συναρπαστική ιστορία, μοναδική εικονογράφηση και απόδοση του παραμυθιού. Θα εξηγήσει στο παιδί σας τι σημαίνει να έχεις ζεστή καρδιά και πόσο δυνατή είναι η προσφορά της φιλίας.

Πηγή: www.tsemperlidou.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης