ΠΑΙΔΙΚΑ

Παραμύθι της Emily Stead και Ceri Hurst: Ψυχρά κι ανάποδα ΙΙ, περίληψη και κριτική του παραμυθιού.

Post by: 23/12/2019 0 comments

Emily Stead και Ceri Hurst / Disney

 Ψυχρά κι ανάποδα ΙΙ

Μαγεμένη περιπέτεια

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

 

Ένα υπέροχο παραμύθι που συνδυάζει το βιβλίο με την επαυξημένη πραγματικότητα, την τεχνολογία που ζωντανεύει μπροστά σου το βιβλίο μέσα από ipad, iphone, ipod, android. Τα παιδιά διαβάζουν, παίζουν κι ανακαλύπτουν τη μαγεία, κατεβάζοντας δωρεάν εφαρμογή.

Δηλαδή, διαβάζεις την υπέροχη ιστορία του Ντίσνεϋ που έγινε ταινία και, παράλληλα, μπαίνεις στο μαγικό κόσμο της ηρωίδας Έλσας, ως εξής:

  1. Κατεβάζεις τη δωρεάν εφαρμογή από το playstore ή το app store στο κινητό σου.
  2. Ανοίγεις την εφαρμογή στο κινητό ή στο ταμπλόιντ για περισσότερες πληροφορίες.
  3. Σκανάρεις οποιαδήποτε σελίδα περιέχει τα σύμβολα που σου παρουσιάζει το βιβλίο.

Και ας έρθουμε στο παραμύθι που παρουσιάζεται μέσα από το βιβλίο. Είναι η ιστορία της νεαρής Έλσας, βασίλισσας της χώρας των πάγων Αρεντέλας, που ψάχνει να βρει από πού προέρχονται οι μαγικές δυνάμεις.

Μια φωνή μέσα της, της μιλά, παρακινώντας την να κατευθυνθεί βόρεια, στις μαγεμένες χώρες για να περιηγηθεί στα δάση και στα φιόρδ, να μάθει την αλήθεια και να σώσει τη χώρα της Αρεντέλα, από τα μάγια.

Στο πλευρό της, στο ταξίδι της στο βορρά, η βασίλισσα Έλσα, έχει μαζί της τη γενναία μικρή αδελφή της, την Άννα, καθώς και τον αγαπημένο τής Άννας, το νεαρό παγοπώλη Κρίστοφ και τον ατρόμητο φίλο του Σβεν, τον τάρανδο. Τους συνοδεύεις και ο αστείος χιονάνθρωπος Όλαφ.

Όλοι μαζί, προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης των γονιών της Έλσας και της Άννας, καθώς και να ανακαλύψουν πού βρίσκεται ο ποταμός Ατοχάλαν, που ξέρει την αλήθεια για το Μαγεμένο Δάσος και για τις μαγικές δυνάμεις της Έλσας.

Μια ιστορία γεμάτη συμβολισμούς: το καλό, το κακό, το ορφανό που μεγάλωσε μέσα στην άγρια φύση, οι φίλοι τού ανθρώπου – τα ζώα, οι δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας, η αδελφική αγάπη, τα εμπόδια της ζωής και πώς τα ξεπερνάμε για να φτάσουμε στους στόχους μας.

Ένα συναρπαστικό βιβλίο με υπέροχη εικονογράφηση και με μαγικές ιδιότητες, αν διαθέτεις smartphone.

Πηγή: www.tsemperlidou.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης