ΠΑΙΔΙΚΑ

Παραμύθι της Alison Ritchie και Alison Jay: Οι δώδεκα βασιλοπούλες, περίληψη και κριτική του παραμυθιού.

Post by: 30/12/2019 0 comments

Οι δώδεκα βασιλοπούλες

Διασκευή κειμένου: Alison Ritchie

Εικονογράφηση: Alison Jay

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

 

Ένα υπέροχο, φανταστικό, μαγικό, χαρούμενο παραμύθι για κοριτσάκια, που θα το λατρέψουν και οι μαμάδες, οι θείες, οι νονές.

Μι αφορά κι έναν καιρό, λοιπόν, ζούσαν σε ένα παλάτι δώδεκα χαρούμενες βασιλοπούλες. Κάθε πρωί τα σατινένια γοβάκια τους ήταν τόσο φθαρμένα και γεμάτα τρύπες, σαν να χόρευαν όλη τη νύχτα.

Κάθε φορά που ο βασιλιάς ρωτούσε τις κόρες του τι έκαναν το βράδυ και έλιωναν τα παπούτσια τους και οι δώδεκα απαντούσαν ότι κοιμόντουσαν!

Ο βασιλιάς, λοιπόν, αποφάσισε να λύσει το μυστήριο των λιωμένων παπουτσιών και έβγαλε μια ανακοίνωση σε όλο το βασίλειο. Όποιος έλυνε το μυστήριο, θα παντρευόταν όποια βασιλοπούλα ήθελε. Αν όμως περνούσαν τρεις μέρες και δεν το είχε λύσει, τότε, τον περίμενε η εξορία για πάντα από τη χώρα.

Άρχισαν να φτάνουν οι πρίγκιπες που θα κοιμόντουσαν έξω από το δωμάτιο των κοριτσιών, μέχρι το πρωί.

Κανείς δεν βρήκε λύση στο μυστήριο και, τον ένα μετά τον άλλον, τους περίμενε η εξορία.

Ώσπου, κάποια στιγμή, εμφανίστηκε και ένας απλός στρατιώτης. Στο δρόμο του, μια σοφή γυναίκα τον συμβούλεψε πώς να αποφεύγει τα λάθη των προηγούμενων.

Και ω! τι θαύμα! Ο στρατιώτης κατάφερε το βράδυ να ανακαλύψει το μαγικό μυστικό που έκρυβαν οι δώδεκα βασιλοπούλες. Το τρόπαιό του; ο γάμος με την πρωτότοκη βασιλοπούλα, την πιο γενναία, που τα μάτια της έλαμπαν σαν μαργαριτάρια.

Ένα υπέροχο παραμύθι! Γεμάτο θετικούς συμβολισμούς. Οι δώδεκα αδελφές, δεμένες σαν γροθιά, που δεν αποκαλύπτουν το μυστικό τους. Οι πρίγκιπες αποτυγχάνουν, αλλά ο απλός στρατιώτης τα καταφέρνει να λύσει το μυστήριο. Η σοφή γριά που δίνει στο στρατιώτη τις σωστές συμβουλές που του αποκαλύπτουν το μυστικό. Η χαρούμενη προσωπικότητα των κοριτσιών.

Όλα υπέροχα και μαγικά! Και με την ωραιότερη εικονογράφηση που έχω δει ποτέ σε παραμύθι.

Κάθε κοριτσάκι θα το λατρέψει!

Πηγή: www.tsemperlidou.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης