ΠΑΙΔΙΚΑ

euxoulis

Ο Ευχούλης

Post by: 18/08/2014 0 comments

Χρυσόθεμις Περδικέα

Ο Ευχούλης

Εκδόσεις Αλφάβητο Ζωής

Μια γλυκιά ιστορία γραμμένη από μια συγγραφέα που πρόσφατα έγινε μαμά. «Ο Ευχούλης» της Χρυσόθεμης Περδικέα είναι ένα παραμύθι γεμάτο περιπέτειες φαντασίας. Η μια συναρπαστική περιπέτεια διαδέχεται την άλλη και έτσι ο αναγνώστης – το παιδί ή ο μεγάλος – δεν παίρνει ανάσα.

Ήρωες του μαγικού αυτού παραμυθιού είναι ένα αγοράκι, ο Ευχούλης και ο πιστός του σκύλος Γουί, σύντροφος στις αναζητήσεις του στα πέρατα του κόσμου αλλά και μέσα του.

Γιατί οι συναρπαστικές περιπέτειες αυτού του χαριτωμένου ντουέτου συμβαίνουν σαν αφορμή για να ψάξει μέσα του ο Ευχούλης και να βρει ποιος πραγματικά είναι, γνωρίζοντας τις φιλοσοφίες και αξίες άλλων όντων επί της γης: ενός σοφού δέντρου, ενός λαγού, ενός χταποδιού, ενός λιονταριού, μιας κουκουβάγιας, μιας πεταλούδας, ενός αετού, μιας βασίλισσας και ενός πειρατή.

Τελικά, μέσα από αυτή την αναζήτηση, ο Ευχούλης καταλήγει ότι, όσο κι αν ο καθένας μας ψάχνει να γίνει κάτι άλλο από αυτό που ήδη είναι, στο τέλος ανακαλύπτουμε πως η αλήθεια που υπάρχει μέσα μας είναι μία: ο αυθεντικός μας εαυτός.

Γλυκό, θετικό, γεμάτο φαντασία, θα αρέσει σε όσα παιδάκια ή βαφτιστήρια μπορούμε να το χαρίσουμε.

Και, γιατί όχι; ανοίγοντας το βιβλίο, ας κάνουμε και μια ευχή.

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης