ΠΑΙΔΙΚΑ

3 παιδικά βιβλία για να γιορτάσουμε τη σημερινή γιορτή.

Post by: 03/04/2018 0 comments

Μια και σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, σας παρουσιάζω 3 υπέροχα παιδικά βιβλία που έχω διαβάσει και αγαπήσει.

#1. Ο μικρός Νικόλας – σειρά βιβλίων, των Rene Goscinny και Jean-Jacques Sempe, και διαγωνισμός με δώρα, εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Η πολύ αγαπημένη σειρά το μικρού Νικόλα και του κόσμου του, έρχεται ανανεωμένη για να διασκεδάσει μικρά και μεγάλα παιδιά. Μεγαλώσαμε πολλές γενιές με περιπέτειες και τους ηρωισμούς του μικρού Νικόλα. Η συγκεκριμένη σειρά αποτελείται από 4 βιβλιαράκια σαν τεύχη με τίτλους: “Η φωτογραφία της τάξης”, “Τα κορίτσια είναι μπελάς”, “Το πρωτοσέλιδο”, “Νυχτερινή περιπέτεια”.

Η ανανεωμένη έκδοση με τα υπέροχα σκίτσα, αποτελείται από ιστορίες βασισμένες σε επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς.

Μπορείτε να σκανάρετε με το smartphone ή το tablet σας έναν κωδικό στο βιβλίο και να λάβετε μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό των εκδόσεων Χάρτινη Πόλη. Καλή τύχη!

#2. Παραμύθι χωρίς όνομα της Πηνελόπης Δέλτα – εκδόσεις το Βιβλιοπωλείο της Εστίας.

Ένα αριστούργημα-ύμνος στις ανθρώπινες αξίες, για μικρούς (και μεγάλους). Ήρωες είναι ο βασιλιάς Συνετός, ο γιος του, βασιλιάς Αστόχαστος, και το σοφό παιδί με τις αξίες, ο νεαρός βασιλιάς Συνετός Β’.

Η ιστορία είναι η εξής: ο εκπρόσωπος της νέας γενιάς μιας βασιλικής οικογένειας, παίρνει τα ηνία ενός διεφθαρμένου κράτους που έχει μαραζώσει από τη χαλαρότητα των πολιτών του και τους ξαναφέρνει τις χαμένες-ηθικές αξίες, εξυγιαίνοντας το κράτος και τον κρατικό μηχανισμό.

Ένα βιβλίο για τον αγώνα του καλού ενάντια στο κακό και πώς το πρώτο θριαμβεύει. Θα δώσει ώθηση στο παιδί σας να ξεχωρίζει το καλό στην κοινωνία και να το υποστηρίζει.

#3. Ο Γιγαντοκυνηγός, Δημήτρης Μελικέρτης, Εκδόσεις Πατάκη, Εικονογράφηση: Πέτρος Χριστούλιας

Ένα γοητευτικό, συναρπαστικό, αυθεντικό παραμύθι, που θυμίζει τα παλιά, καλά μεσαιωνικά παραμύθια που μεγάλωσαν εκατοντάδες γενιές.

Το παραμύθι αυτό έχει αχαλίνωτη φαντασία, ήρωες, χιούμορ, στιβαρό γράψιμο και ένα δυνατό θετικό μήνυμα. Είναι, λοιπόν, ιδανικό διάβασμα για παιδιά άνω των 5 ετών.

Ο ήρωας του παραμυθιού είναι ένας Γιγαντοκυνηγός, ο Τζέημς Καρούν, ήρωας στο χωριό του, αφού έχει αιχμαλωτίσει, με το μαγεμένο δίχτυ του, σε ένα λάκκο, 174 γίγαντες. Ποια απειλή είναι για χωριό οι γίγαντες; να τσαλαπατούν τις σοδειές καθώς χορεύουν ατσούμπαλα στα χωράφια. Ο Γιγαντοκυνηγός έχει αγαπήσει με όλη του την ψυχή τη Μελοντί, μια όμορφη πριγκιποπούλα και την παντρεύτηκε. Χαρά της Μελοντί είναι να παίζει το μαντολίνο της.

Κάποια στιγμή, ο Γιγαντοκυνηγός χάνει την αγαπημένη του Μελοντί. Θα κινήσει γη και ουρανό για να τη βρει, κινητοποιημένος από τη μεγάλη του αγάπη για κείνη. Για χάρη της θα κάνει την πιο συγκινητική ανατροπή που μπορεί να φανταστεί ο μικρός αναγνώστης.

Σε αντίθεση με τα κλασικά, γνωστά μας παραμύθια στα οποία παντού καιροφυλακτεί ένας κίνδυνος, μια απειλή, ένας φόβος, μια κακία, εδώ ο μόνος φόβος είναι ο φόβος των απώλειας του αγαπημένου προσώπου. Όλα τα νοήματα παραπέμπουν στη θετική πλευρά του ανθρώπου.

Υπέροχη η εικαστική απόδοση των κύριων σημείων της ιστορίας, η οποία οφείλεται στον ευρηματικό εικονογράφο Πέτρο Χριστούλια.

Αξίζει να το πάρεις στο παιδί σου. Θα απορροφήσει τόσες θετικές αξίες, όσες δεν φαντάζεσαι. Το βιβλίο ενισχύει το δικό σου έργο σαν γονιός.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης