ΠΑΙΔΙΚΑ

10+2 παιδικά βιβλία, παραμύθια και ιστορίες, δώρα για παιδιά

Post by: 07/12/2015 0 comments

Το ωραιότερο δώρο για αγαπημένα παιδιά, βαφτιστήρια, ανίψια ή γειτονόπουλα τώρα τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, τις γιορτές είναι ένα βιβλίο με παραμύθια, ιστορίες ή περιπέτειες.
Τα βιβλία έχουν τη δύναμη να εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών, να ανοίγουν νέους ορίζοντες και παραστάσεις στο μυαλό τους και να αναδύουν τα συναισθήματά τους, αφού τα παιδιά συμπάσχουν με τους ήρωες.

MIKRES-ANASES-EYTYXIAS-KAT-TSEMPERLIDOU-10-2-PAIDIKA-VIVLIA2

1. Ο Μεγάλος μου Αδελφός
Συγγραφέας: Μάκης Τσίτας,
Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου, Εκδόσεις: Ψυχογιός

Αν έχεις έναν μεγάλο αδερφό το πιθανότερο είναι να σου κάνει τον έξυπνο. Να σου λέει δηλαδή συνέχεια: «Μην το κάνεις έτσι» ή «Δεν ξέρεις εσύ» ή «Θα σου δείξω εγώ» ή «Άστο σε μένα». Μπορεί επίσης να μη σε θέλει μαζί του, να σου επιβάλλει πράγματα, να είναι καλύτερος μαθητής από σένα, να σε κερδίζει στο μπάσκετ… Μπορεί άραγε να είναι προστατευτικός και τρυφερός; Ένα βιβλίο που μιλάει για τη δύναμη της αδερφικής αγάπης.

MIKRES-ANASES-EYTYXIAS-KAT-TSEMPERLIDOU-10-2-PAIDIKA-VIVLIA3

2. Οι Φίλες μου… οι Μάγισσες!
Συγγραφέας: Αλκιβιάδης Κούσης,
Εικονογράφηση: Βαγγέλης Παπαβασιλείου, Εκδόσεις: Πατάκη

Ο Χρήστος, η Μαρία και ο Γιάννης έρχονται στο σπίτι της γιαγιάς τους στο χωριό για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Ένα κάδρο που σπάει και µια σειρά από συμπτώσεις γίνονται η αφορμή για να λυθεί ένα μαγικό ξόρκι και να επανέλθουν στη ζωή τρεις σκανταλιάρες μάγισσες. Τα παιδιά προθυμοποιούνται να τις βοηθήσουν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, ενώ εκείνες από τη μεριά τους πρέπει ν’ αποδείξουν ότι μπορούν να γίνουν καλές. Το όλο εγχείρημα μοιάζει ακατόρθωτο και µια σειρά από ξεκαρδιστικά περιστατικά λαμβάνουν χώρα μέσα στο σπίτι. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν οι μάγισσες δραπετεύουν από ένα ανοιχτό παράθυρο και παίρνουν μέρος σε µια τοπική γιορτή για τον ερχομό της άνοιξης.

MIKRES-ANASES-EYTYXIAS-KAT-TSEMPERLIDOU-10-2-PAIDIKA-VIVLIA4

3. 30 Διαλεχτά Παραμύθια
Διασκευή: Γεωργία Δεληγιάννη-Αναστασιάδη, Εκδόσεις: Αστήρ

Τα 30 Διαλεχτά Παραμύθια είναι απολαυστικά! Θα τα χαρεί και το παιδί που θα τα πάρει και ο γονιός του, αν του τα διαβάζει! Μέσα στις 30 ιστορίες του βιβλίου θα βρεις πολλές τόσο αλληγορικές που νομίζεις ότι γράφτηκαν για κάποιους γνωστούς σου ή για πολιτικά πρόσωπα! Ιστορίες με παγκόσμιες διαχρονικές αλήθειες που ισχύουν για όλες τις εποχές, για την πραγματικότητα που ζούμε, αφού κρύβουν πανανθρώπινες αλήθειες. Στο βιβλίο πρωταγωνιστούν άνθρωποι και ζώα με ανθρωποποιημένη προσωπικότητα: χαζοί άνθρωποι, έξυπνοι λαγοί, πονηρές αλεπούδες, εφευρετικά κοράκια, κακοί λύκοι, όμορφα και καλά κορίτσια, κακές ετεροθαλείς αδελφές, όμορφα και συμπονετικά βασιλόπουλα, γενναιόδωρα αηδόνια, άκαρδοι γίγαντες και κακές μητριές. Ένας μαγικός κόσμος φαντασίας και σουρεαλισμού που θα καθηλώσει κάθε παιδί!

MIKRES-ANASES-EYTYXIAS-KAT-TSEMPERLIDOU-10-2-PAIDIKA-VIVLIA5

4. Ονειρεύομαι με Μάτια Ανοιχτά
Συγγραφέας: Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη,
Εικονογράφος: Ελίζα Βαβούρη, Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Ε λοιπόν ναι! Αυτό κάνει ο Ανδρέας! Ονειρεύεται με μάτια ανοικτά! Είναι ο δικός του τρόπος να περνάει καλά, ακόμα και στα δύσκολα. Όμως όταν εμφανιστεί μια ακατάδεκτη πανέμορφη πριγκίπισσα, όλα θα αλλάξουν. Ο Ανδρέας θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να την βάλει στα όνειρά του. Άραγε θα τα καταφέρει;

MIKRES-ANASES-EYTYXIAS-KAT-TSEMPERLIDOU-10-2-PAIDIKA-VIVLIA6

5. Playmobil: Ο Γύρος του Κόσμου
Συγγραφέας: Ρισάρ Ουνγκλίκ, Μετάφραση: Χριστίνα Μανιά, Εκδόσεις: Ψυχογιός

Σε αυτό το πλούσιο εικονογραφημένο ταξιδιωτικό ημερολόγιο, τα παιδιά θα ανακαλύψουν με τα Playmobil τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου, καθώς και τους λαούς και τους πολιτισμούς τους όπως δεν τους έχουν καν φανταστεί!

MIKRES-ANASES-EYTYXIAS-KAT-TSEMPERLIDOU-10-2-PAIDIKA-VIVLIA7

6. Το Λεξικό των καλών Τρόπων
Συγγραφέας: Ζολμπέ Φιλίπ, Μεταφράστρια: Παπαγιάννη Μαρία, Εκδόσεις: Πατάκη

Ταχύρρυθμα μαθήματα καλών τρόπων κι ευγένειας για παιδιά και όχι μόνο…
Επιτέλους, ένα βιβλίο για όλους τους κακομαθημένους, για όλους τους ανάγωγους!

MIKRES-ANASES-EYTYXIAS-KAT-TSEMPERLIDOU-10-2-PAIDIKA-VIVLIA8

7. Οι Σταχτοπούτες του Κόσμου
Συγγραφέας: Χριστίνα Μανιά,
Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός, Εκδόσεις: Mamaya

Ένα υπέροχο βιβλίο για 10 Σταχτοπούτες και 1 Σταχτοπούτο από όλα τα μέρη του κόσμου: Κίνα, Ελλάδα, Αίγυπτο, Ινδία, Αφρική… με σπουδαία διδάγματα για τα παιδιά. Η μάχη του καλού με το κακό σε συνδυασμό με ωραίες εικόνες έμπνευσης και φαντασίας, θα γοητεύσουν κάθε παιδί. Πανέμορφη, μαγική εικονογράφηση του Γιώργου Σγουρού.

MIKRES-ANASES-EYTYXIAS-KAT-TSEMPERLIDOU-10-2-PAIDIKA-VIVLIA9

8. Ο Λύκος Ζαχαρίας στη Χώρα των Παραμυθιών
Συγγραφέας: Lallemand Orianne,
Εικονογράφος: Thuillier Eleonore, Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να ετοιμάσει κάτι κι αυτός για το πρωτομαγιάτικο πικ νικ με τους φίλους του. Μόνο που δεν ξέρει να μαγειρεύει! Έτσι, ξεκινάει να πάει στο δάσος, σίγουρος ότι όλο και κάποιος θα τον βοηθήσει. Εκεί όμως τον περιμένουν πολλές εκπλήξεις. Θα πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε πολύ γνωστά…πρόσωπα!

MIKRES-ANASES-EYTYXIAS-KAT-TSEMPERLIDOU-10-2-PAIDIKA-VIVLIA10

9. Playmobil: Τα Σημαντικότερα Γεγονότα
Συγγραφέας: Ρισάρ Ουνγκλίκ, Μετάφραση: Χριστίνα Μανιά, Εκδόσεις: Ψυχογιός

Από την ανακάλυψη της φωτιάς μέχρι την εξερεύνηση του Διαστήματος, από την Αίγυπτο των φαραώ μέχρι τον συναρπαστικό Μεσαίωνα και από την ανακάλυψη της Αμερικής μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα σημαντικότερα γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας έτσι όπως δεν τους τα έχει διηγηθεί κανείς…

MIKRES-ANASES-EYTYXIAS-KAT-TSEMPERLIDOU-10-2-PAIDIKA-VIVLIA11

10. Ο μικρός πρίγκιπας
Συγγραφέας : Σαιντ-Εξυπερύ Αντουάν ντε, Μεταφραστής : Καρακώστα Μελίνα, Εκδόσεις: Πατάκη

“Έτσι έζησα μόνος, χωρίς κανέναν που να μπορώ να του μιλάω αληθινά, μέχρι που έπαθα μια βλάβη στη Σαχάρα πριν από έξι χρόνια. Κάτι είχε σπάσει μέσα στον κινητήρα μου. Κι όπως δεν είχα μαζί μου ούτε μηχανικό ούτε επιβάτες, ετοιμαζόμουν να δοκιμάσω μόνος μου μια δύσκολη επισκευή. Ήταν για μένα ζήτημα ζωής και θανάτου. Είχα νερό το πολύ για οχτώ μέρες. …Ήμουν πιο απομονωμένος κι από ναυαγό σε σχεδία στη μέση του ωκεανού. Φαντάζεστε λοιπόν την έκπληξή μου τα ξημερώματα, όταν με ξύπνησε μια περίεργη φωνούλα…”

MIKRES-ANASES-EYTYXIAS-KAT-TSEMPERLIDOU-10-2-PAIDIKA-VIVLIA12

11. Λίγη Ησυχία, Παρακαλώ
Συγγραφέας: Θανάσης Γκιόκας, Εκδόσεις: Mamaya

Οι περιπέτειες των ζώων στο μεγάλο Κουκουναρόδασος με αφορμή το πάρτι-έκπληξη για τα γενέθλια της χελωνίτσας ταχυδρόμου. Ο Μάρκος ο Λαγός με το συγκρότημά του “Άτακτα Καρότα” έχουν μεγάλα σχέδια για το πάρτι, αναστατώνοντας το δάσος και τους κατοίκους του.

MIKRES-ANASES-EYTYXIAS-KAT-TSEMPERLIDOU-10-2-PAIDIKA-VIVLIA13

12. Playmobil: Ο Θαυμαστός Κόσμος των Ζώων
Συγγραφέας: Ρισάρ Ουνγκλίκ, Μετάφραση: Χριστίνα Μανιά, Εκδόσεις: Ψυχογιός

Τα παιδιά σας ανακαλύπτουν εδώ, με τον πιο συναρπαστικό τρόπο τον κόσμο των ζώων: τα ζώα της πόλης και της εξοχής, του δάσους και του βουνού, αλλά και τους κατοίκους της ζούγκλας, της ερήμου, των ωκεανών και των πόλων, και μαζί με αυτά, όλα τα ζώα που έπαιξαν τον ρόλο τους στην Ιστορία ή στοιχειώνουν τη φαντασία!.
Φωτό από: thehoopla.com.au

#tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης