ΔΙΑΦΟΡΑ

Βιβλίο του Τάκη Καλαντίδη: 45 χρόνια τέχνη στην Επικοινωνία, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 14/03/2022 0 comments

Τάκης Καλαντίδης

45 χρόνια τέχνη στην Επικοινωνία

Εκδοτικός οίκος Λιβάνη

Σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου στη διαφήμιση γνώρισα και ήρθα σε επαφή με αξιόλογους ανθρώπους, επαγγελματίες της επικοινωνίας. Ένας από αυτούς είναι ο γνωστός διαφημιστής Τάκης Καλαντίδης.

Ακόμα και αν κάποιος από τους νεότερους δεν τυχαίνει να γνωρίζει τον ίδιο, σίγουρα γνωρίζει τις διαφημιστικές καμπάνιες που δημιούργησε, πολλές από τις οποίες είναι βραβευμένες και ακόμα και σήμερα αναφέρονται.

Σε αυτό εδώ το βιβλίο-λεύκωμα που εξέδωσε ο Τάκης Καλαντίδης, παρελαύνει μια ολόκληρη εποχή. Η εποχή που η Ελλάδα αναπτυσσόταν και γνώριζε μεγάλη άνοδο σε όλους τους τομείς της οικονομίας και στη διαφήμιση. Εδώ βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι διαφημίσεις του Τάκη Καλαντίδη, δημοσιευμένες έγχρωμες για όλες τις κατηγορίες προϊόντων, εταιρείες, διάσημες μάρκες, φαρμακευτικά σκευάσματα και πολιτική επικοινωνία.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι περίφημες καμπάνιες του ΠΑΣΟΚ, που έφεραν το κόμμα επανειλημμένα στην εξουσία και χάρισαν στον ίδιο τον συγγραφέα επιτυχία. Είναι από τους πρώτους που εργάστηκαν για την Πολιτική επικοινωνία, κερδίζοντας τις καρδιές των πολιτών.

Θα απολαύσετε τα σλόγκαν, τις αφίσες, τις καταχωρίσεις, όλες τις διαφημίσεις που αναφέρονται ακόμα και σήμερα. «Μαζί για τη νέα νίκη», «ΠΑΣΟΚ αλλαγή» και όλη την νικηφόρα ατμόσφαιρα που σήμερα νοσταλγεί η κοινή γνώμη.

Ο ίδιος κάνει αυτοβιογραφικές αναφορές μέσα στο λεύκωμα και αναπολεί τη διαδρομή του στο χώρο της επικοινωνίας δίνοντας μια συνέντευξη στον Κώστα Μαρτζούκο.

Την εισαγωγή στο βιβλίο υπογράφει ο πρώτος του συνεργάτης και γνωστός διαφημιστής Κώστας Γκόμπλιας και την όμορφη, υψηλής αισθητικής, εικαστική παρουσίαση των έργων του συγγραφέα, υπογράφει ο επίσης βραβευμένος εικαστικός Κώστας Πολίτης.

Ένα μέρος του λευκώματος είναι αφιερωμένο στις διαφημίσεις που, ενώ δημιουργήθηκαν, δεν βγήκαν ποτέ στον αέρα, γιατί κάποιος πελάτης δεν τις ενέκρινε. Σε αυτό το σημείο, ο ταλαντούχος Τάκης Καλαντίδης κλείνει το μάτι σε όσους διαφημιστές έχουν ζήσει τον πόνο να πηγαίνει στράφι η δουλειά τους.

Όσοι ασχολείστε ή ενδιαφέρεστε να ασχοληθείτε με την επικοινωνία, μελετήστε το, είναι must.

Όλοι οι υπόλοιποι, αξίζει να ξαναζήσετε ή να μάθετε το αποτύπωμα μιας ολόκληρης εποχής, που κοινωνικά, αξιακά και εικαστικά, παρουσιάζεται μέσα από την έκδοση αυτού του βιβλίου- λευκώματος.

Είναι μια έκδοση που θα απολαύσετε. Θα ζήσετε νοερά την εποχή που εκφράζει το πλούσιο διαφημιστικό έργο του Τάκη Καλαντίδη και την εξέλιξη της χώρας μας.

Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τάκη Καλαντίδη για τα ευγενικά του λόγια και την αναφορά του τόσο σε εμένα, όσο και στον σύζυγό μου Τάκη Κιουσόπουλο. Είναι τιμή μας, η εκτίμησή του και η αναφορά του στο βιβλίο της ζωής του.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης