ΔΙΑΦΟΡΑ

Βιβλίο των Nina Brochmann και Ellen Stokken Dahl: Tο θαύμα ανάμεσα στα πόδια σου, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 08/03/2021 0 comments

Nina BrochmannEllen Stokken Dahl

Το θαύμα ανάμεσα στα πόδια σου

Τι γίνεται εκεί κάτω;

Εκδόσεις Πατάκη

 

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στις γυναίκες. Γραμμένο από δύο επαγγελματίες υγείας, τις νεαρές Nina Brochmann και Ellen Stokken Dahl, για να μεταδώσουν τις γνώσεις τους για τα γυναικεία γεννητικά όργανα.

Όλες οι επιστημονικές πληροφορίες, σύγχρονες έρευνες και απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις μιας γυναίκας περιλαμβάνονται στο βιβλίο, ώστε κάθε μια από εμάς να κάνει τις σωστές επιλογές για τη σεξουαλική της υγεία και αντισύλληψη. Καλύπτονται όλα τα θέματα που απασχολούν το φύλο μας, από το πώς είναι η κατασκευή και φυσιολογία του κόλπου, της κλειτορίδας, των σαλπίγγων, της μήτρας, των ωοθηκών. Ποιοι είναι οι μύθοι γύρω από τον παρθενικό υμένα, τον κολπικό οργασμό, το ψυχολογικό φύλο της γυναίκας. Με πόσες χιλιάδες ωάρια γεννιέται μια γυναίκα, ποιο είναι το  προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και ποιες ορμόνες από τον εγκέφαλο δίνουν εντολές να γίνει η ωορρηξία. Επίσης, ότι δεν χάνεται το ταμπόν μέσα στη μήτρα και ότι κάθε γυναίκα, στη διάρκεια της ζωής της, έχει περίοδο 2400 μέρες ή 6 ½ χρόνια.

Το βιβλίο είναι επιστημονικό, σύγχρονο, διαφωτιστικό. Ενώ, ας πούμε, το θέμα «Σεξ» αναπτύσσεται σε ένα κεφάλαιο με 48 σελίδες, το θέμα «Αντισύλληψη» καλύπτεται από 80 σελίδες. Εδώ αντιλαμβάνεται κανείς πόση δύναμη δίνουν στη γυναίκα οι δύο συγγραφείς, για το πώς να διαθέτει τον εαυτό της.

Ενώ θα χαρακτήριζα το βιβλίο επιστημονικό, ο τρόπος γραφής έχει μια γλύκα και είναι διασκεδαστικός, χωρίς να χάνει από τη σοβαρότητα του θέματος. Σε ορισμένα σημεία, ασπρόμαυρα σκίτσα συμπληρώνουν με μια δημιουργική χροιά τα κείμενα.

Οι ίδιες οι συγγραφείς, εμπνεύστηκαν αυτό το βιβλίο από το best seller για την «Κρυφή γοητεία του εντέρου» και σκέφτηκαν να γράψουν ένα ανάλογο βιβλίο, εξίσου φιλικό σε περιεχόμενο, για τα γυναικεία σεξουαλικά όργανα.

Ξεκίνησαν σαν εθελόντριες να εκπαιδεύουν μαθητές σε σχολεία για τη χρήση προφυλακτικών εφαρμόζοντάς τα σε μπανάνες και η συνεργασία τους συνεχίστηκε, έξι χρόνια μετά, με τη συγγραφή του βιβλίου.

Τουλάχιστον κάθε νεαρή κοπέλα, αλλά και κάθε ενήλικη γυναίκα αξίζει να το διαβάσει. Θα μάθει όλα όσα την απασχολούν και δεν χρειάζεται να ψάχνει αποσπασματικά στο διαδίκτυο. Η γνώση είναι δύναμη και γνωρίζοντας καλύτερα τη θηλυκότητά της, η γυναίκα παίρνει δύναμη να αποφασίζει η ίδια για τη ζωή της.

Διαφωτιστικό, διασκεδαστικό, καθησυχαστικό (για όσες αναρωτιούνται) και τολμώ να πω επαναστατικό (αφού καταρρίπτει μύθους).

Αξιολάτρευτο!

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης