ΔΙΑΦΟΡΑ

Βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου: Περπατώντας στην Αθήνα, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 25/11/2019 0 comments

Νίκος Βατόπουλος

 Περπατώντας στην Αθήνα

 Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ένα βιβλίο που με συγκίνησε και που θα συγκινήσει κάθε αναγνώστη.

Αν υπάρχει ένας Αθηναίος που αναδεικνύει τα θετικά στοιχεία της πρωτεύουσας, αυτός είναι ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος. Έχει ειδικευτεί σε θέματα αθηναϊκά και αστικού πολιτισμού, ως αρθρογράφος στην εφημερίδα Καθημερινή.

Το βιβλίου του  είναι μια ανθολογία από δημοσιευμένα κείμενά του και διανθισμένα με έγχρωμες φωτογραφίες, που έχει τραβήξει στις αστικές περιπλανήσεις του ο συγγραφέας.

Η ανάδειξή του πολιτισμού της Αθήνας μέσα από τη μαγική ματιά του Νίκου Βατόπουλου, είναι εντελώς πρωτότυπη, αποτέλεσμα δικής του έρευνας, αισθητικής και επιλογής. Υπέροχα κτίρια, αθέατες στοές, μυστικά περάσματα, όμορφα μπαλκόνια, ταπεινές γειτονιές. Σπίτια αγνώστων και επώνυμων, ιστορίες και κείμενα που υπογραμμίζουν την αισθητική και αγάπη, του συγγραφέα για κάθε σημείο της Αθήνας.

Εκπληκτικός ο λόγος του συγγραφέα, θα σε συναρπάσει, θα σε συγκινήσει, θα ταξιδέψει τον αναγνώστη στον ιστό της πόλης, παρουσιάζοντάς τον με τα μάτια της αγάπης. Ο χρόνος εκμηδενίζεται, παρελθόν και παρόν ενώνονται με τη φαντασία του Νίκου Βατόπουλου, που αφηγείται όχι μόνο όσα βλέπει ο περιπατητής αλλά και ιστορίες που έζησαν οι άνθρωποι, οι γειτονιές, οι δρόμοι. Ιστορίες δόξας, θλίψης, παρακμής ή εκπλήξεων που αποκαλύπτουν το πνεύμα της διαχρονικής πόλης, πάντα λαμπερής, με άσβεστο παλμό.

Αξιολάτρευτα, ευκολοδιάβαστα, τα κείμενα του βιβλίου “Περπατώντας στην Αθήνα” θα σε συναρπάσουν πνευματικά και ψυχικά. Κράτησέ τα δίπλα στο κομοδίνο σου και διάβαζε ένα κάθε βράδυ (ή κάθε πρωί). Θα γλυκάνουν την ψυχή σου.

Πηγή: www.tsemperlidou.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης