ΔΙΑΦΟΡΑ

Θυμάμαι

Post by: 02/01/2017 0 comments

Τάσσος Μητρογώγος

Θυμάμαι

Εκδόσεις Ήρα

Ένα βιβλίο για τους Βολιώτες που διέπρεψαν στο μουσικό στερέωμα τα τελευταία 100 χρόνια.

Ο Τάσσος Μητρογώγος, Βολιώτης καλλιτέχνης και ραδιοφωνικός παραγωγός, καταγράφει την πλούσια μουσική πολιτιστική κληρονομιά της πόλης του Βόλου. Το βιβλίο του , είναι ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο με βιώματα, πληροφόρηση και φωτογραφικό υλικό.

Το βιβλίο “Θυμάμαι” περιλαμβάνει τους κλασικούς καλλιτέχνες του Βόλου, αυτούς που διακρίθηκαν στην Ελαφρά Μουσική και άλλους ακόμα καλλιτέχνες. Ονόματα πασίγνωστα στο πανελλήνιο. Ο Δημήτρης Φάμπας, ο Δημήτρης Μυράτ, η Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, ο Αττίκ, ο Νίκος Γούναρης, ο Θόδωρος Δερβινιώτης, ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικής Βαγγέλης Παπαθανασίου και πολλοί άλλοι.

Δύσκολα θα φανταζόταν κανείς ότι όλοι αυτοί οι επιφανείς καλλιτέχνες προέρχονται από μία μόνο πόλη: την πόλη του Βόλου.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου “Θυμάμαι”, ο συγγραφέας περιγράφει τη ζωή του ως μουσικός παραγωγός του Ραδιοφωνικού Σταθμού του Βόλου. Ιστορίες, ντοκουμέντα, περιστατικά, άγνωστες πληροφορίες από τα 58 χρόνια ιστορίας πίσω από το μικρόφωνο, όλα περνούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Όπως όταν οι στρατιώτες της Χούντας πήγαν να καταστρέψουν τους δίσκους βινυλίου του Θεοδωράκη, όταν ο συγγραφέας πήρε δυσμενή μετάθεση για τη Ρόδο, όταν προσπάθησε να πείσει το Δήμαρχο του Βόλου να βραβεύσει ως επιφανή πολίτη της πόλης τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, αλλά δεν τα κατάφερε!

Ένα βιβλίο που περιγράφει ολοζώντανα ένα μεγάλο μέρος της μουσικής ιστορίας Ελλάδας.

Αξίζει να το διαβάσετε. Ειδικά όσοι ζουν στο Πήλιο και στο Βόλο!

 
Ακολουθήστε την Κατερίνα Τσεμπερλίδου στο Instagram:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης