ΔΙΑΦΟΡΑ

The Good Wife Guide, παρουσίαση και περίληψη του βιβλίου.

Post by: 05/03/2018 0 comments

The Good Wife Guide

Εκδόσεις Cider Mill Press

Ένα βιβλίο σκωπτικό, χιουμοριστικό, με τα σημερινά δεδομένα. Βασίζεται στο πασίγνωστο άρθρο του αμερικανικού περιοδικού Ladie’s Homemaker Monthly: “The Good Wife Guide, 19 rules for keeping a happy husband”, δηλαδή “Οδηγός για την καλή σύζυγο – 19 κανόνες για να κρατάς τον άντρα σου ευτυχισμένο”, από τις εκδόσεις Cider Mill Press.

Κάθε σελίδα του βιβλίου είναι εικονογραφημένο με vintage φωτογραφίες από το gettyimages.

Συνήθως, το χαρίζουν σε μπατσελορέτ πάρτι γυναικών ή σε επετείους γάμων, για να χαλαρώσουν τη νύφη με μια κωμική νότα από τα βάρη του επερχόμενου γάμου ή της γιορτής ενός ήδη πολύχρονου γάμου.

Το περιοδικό “Ladie’s Homemaker Monthly” υπήρξε ένα έντυπο που πρωτοεκδόθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, με στόχο να προωθεί τις παλιές καλές οικογενειακές και συντηρητικές αξίες. Είναι γνωστό για το motto του: “Μπορείς να κρίνεις αν μια γυναίκα είναι καλή από το πόσο προσεγμένα ντύνει τα παιδιά της και το πόσο ικανοποιημένος είναι ο άντρας της”.

Όλα τα μυστικά για το πώς εσύ η σύζυγος να είσαι ελκυστική ή να κάνεις το σύντροφό σου να περνάει καλύτερα με ένα καθαρό σπίτι ή πώς να μάθεις να μαγειρεύεις από το μηδέν, βρίσκονται εδώ. Επέλεξα εδώ τους πιο “ακραίους” από τους 19 κανόνες του πώς να είσαι μια καλή σύζυγος. Απολαύστε τους με χιούμορ.

Κανόνας #1: Το καθήκον της συζύγου

Το σπίτι του άντρα είναι το κάστρο του και θα έπρεπε να του φέρεστε σαν να είναι ο βασιλιάς. Όταν γυρίζει σπίτι από μια απαιτητική δουλειά οκτώ ωρών (ή και παραπάνω) δίκαια αξίζει να τον καλοπιάσετε. Είναι ευθύνη της κάθε συζύγου να λατρεύει τον σκληρά εργαζόμενο άντρα της και να του δείχνει ότι αληθινά του το αναγνωρίζει.

Κανόνας #3: Βάλε το καλύτερό σου πρόσωπο

Πριν φθάσει σπίτι ο άντρας σου, αφιέρωσε μερικά λεπτά για να μεταμορφωθείς από ταλαίπωρη νοικοκυρά σε επί γης ομορφιά. Βάλε λίγη λακ στα μαλλιά σου, φρεσκάρισε το μέικ-απ σου, βγάλε το ρούχο με το οποίο κάνεις το νοικοκυριό και φόρεσε κάτι πιο επίσημο που να αναδεικνύει το σώμα σου.

Κανόνας #4: Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Πριν έρθει σπίτι, βεβαιώσου ότι το σπίτι σας δεν έχει ούτε ένα λεκέ. Κάνε ένα γρήγορο ξεσκόνισμα στα έπιπλα, τακτοποίησε τα παιχνίδια των παιδιών και εξαφάνισε τα πλυμένα και σιδερωμένα ρούχα. Με το που θα πατήσει το πόδι του στο σπίτι, θα πρέπει να το βρει να αστράφτει.

Κανόνας #5: μια ευτυχισμένη είσοδος στο σπίτι

Όταν ο άντρας σου εμφανίζεται στην πόρτα, πάρε το παλτό του και οδήγησέ τον στην αγαπημένη του γωνιά. Πρόσφερέ του την εφημερίδα, τις παντόφλες του και ένα ντράι μαρτίνι για να τον χαλαρώσεις. Αν φαίνεται κουρασμένος ή εκνευρισμένος από το μποτιλιάρισμα στους δρόμους, τρίψε του τα πόδια ή κάνε του μασάζ στους ώμους!

Κανόνας #6: Υποδέξου τον με ένα χαμόγελο

Τίποτε δεν εκφράζει το νόημα “Καλώς ήρθες σπίτι, αγάπη μου”, όσο το πλατύ σου χαμόγελο που εκφράζει την αγάπη σου. Με μια μόνο ματιά στο πρόσωπό σου, ο άντρας σου θα έπρεπε να καταλαβαίνει πως και μόνο η παρουσία του είναι η πιο σημαντική στιγμή της ημέρας σου.

Κανόνας #8: Στο δείπνο

Πρόλαβε τις επιθυμίες του άντρα σου, βάζοντας συμπλήρωμα στο πιάτο του με φαγητό. Όσον αφορά στο δικό σου πιάτο, θυμήσου ότι όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο. Σίγουρα το γλυκό που έφτιαξες το πρωί είναι πειρασμός, αλλά δεν σου κάνει καλό στη σιλουέτα σου..

Αυτά και πολλά άλλα τέτοια φαιδρά, δίδασκε το περιοδικό στις συζύγους προ 50 ή 60 ετών. Καταλαβαίνεις πόσο υποβαθμισμένες ήταν οι ανάγκες των γιαγιάδων ή των μητέρων μας από τα στερεότυπα της εποχής.

Αν το πάρεις ως αστείο – και μόνο – μπορείς να το διαβάσεις και να το χαρίσεις στη φίλη σου για να νιώσετε περήφανες πόσο δρόμο έχουμε κάνει μέσα σε τόσα λίγα χρόνια της ιστορίας μας.

Το διάβασα στα αγγλικά.

 

Πηγή: www.tsemperlidou.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης