ΔΙΑΦΟΡΑ

Άγρια: το ταξίδι που άλλαξε τη ζωή της

Post by: 09/03/2015 0 comments

CherylStrayed

Άγρια

Το ταξίδι που άλλαξε τη ζωή της

Εκδόσεις KeyBooks

Το παγκόσμιο bestseller ήρθε μεταφρασμένο και στην Ελλάδα (μετάφραση Ιλάειρα Διονυσοπούλου).
 
Η ιστορία του βιβλίου είναι αληθινή και αυτοβιογραφική. Η συγγραφέας Σέρυλ Στρέιντ (σημαίνει περιπλανώμενη) κάνει ακριβώς το ίδιο, όνομα και πράγμα που λέμε.

Αφού χάσει τη νεότατη μητέρα της στα 45 από καρκίνο και αφού διαλυθεί ο γάμος της από τις συνεχείς της απιστίες, μπλεγμένη με ουσίες και onenightstands, η συγγραφέας παίρνει μια γενναία, μια ηρωϊκή, θα έλεγα απόφαση: να διασχίσει όλη τη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα από ένα Μονοπάτι 1800 χιλιομέτρων! 27 ετών και ολομόναχη!
 
Είχα διαβάσει για το βιβλίο στο περιοδικό της Όπρα (ό,τι λέει η Όπρα γίνεται bestseller σε μια νύχτα). Αρχικά μου είχε φανεί βαρετό και δεν το αγόρασα στα αγγλικά, όπως συνηθίζω.
 
Τώρα όμως που το βρήκα στα ελληνικά στο αεροδρόμιο πηγαίνοντας ένα ταξίδι, το αγόρασα αμέσως. Η ιστορία της Σέρυλ έχει περισσότερο συναίσθημα από ένα μυθιστόρημα και περισσότερη αγωνία από ό,τι ένα αστυνομικό. Με το που ακουμπούσα το βιβλίο ήθελα να το ξαναπιάσω στα χέρια μου και να συνεχίσω.
 
Αυτή η διαδρομή που έκανε η Σέρυλ είναι μια πορεία αυτογνωσίας, η απαλλαγή από το εσωτερικό άγχος και την αγωνία, η θεραπεία από κενές σχέσεις και η απεξάρτηση από ουσίες. Σαν τις πεζοπορίες των προσκυνητών. Μόνη, τη μια στιγμή σε χιόνια, την άλλη σε αφόρητη ζέστη, τη μια στιγμή μπροστά σε ελάφια, την άλλη κοντά σε αρκούδες, με πόδια γεμάτα φουσκάλες, αντιμετωπίζοντας τους φόβους της, αληθινούς ή φανταστικούς, η Σέρυλ δεν θα εγκαταλείψει το Μονοπάτι.
 
Θα γνωρίσει καλόψυχους συνοδοιπόρους, θα ξεστρατίσει κάπου-κάπου, θα κινδυνέψει κάποιες φορές από τα στοιχεία της φύσης ή την απερισκεψία της, θα λιμοκτονήσει από την πείνα, θα φλερτάρει… και στο τέλος θα θριαμβεύσει! Θα φτάσει στη γέφυρα του προορισμού της, αφού διασχίσει τρεις πολιτείες και αποδεχτεί τον εαυτό της αλλά και τις απώλειες των ανθρώπων που αγάπησε. Θα λυτρωθεί η ίδια, θα λυτρωθούμε κι εμείς.
 
Ένα βιβλίο-μυθιστόρημα που ταυτίζεσαι απόλυτα μαζί του, όποια κι αν είναι η ιστορία της ζωής σου.
 
Μα, και οι εκδόσεις KeyBooks; Μια νέα έκπληξη! Αυτοπροσδιορίζονται ως “ένας εκδοτικός οίκος είναι ένα παλάτι μνήμης, γεμάτο με κρυφούς θησαυρούς”. Έχουν εκδόσει λίγα βιβλία και ήδη έχω διαβάσει το “Κλέψε σαν καλλιτέχνης” και το “Άγρια”. Μόνο του GeorgeLois του πασίγνωστου διαφημιστή, το “Έξω από τα δόντια”, δεν έχω προλάβει να διαβάσω.
 
Διαβάστε το “Άγρια” και θα νιώσετε έτοιμοι να κάνετε πολλά! Ας βάλουμε περισσότερες πεζοπορίες και περισσότερες τέτοιες ιστορίες στη ζωή μας, για να αποσυμφορήσουν τα άγχη μας.
 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης