ΠΑΙΔΙΚΑ

Βιβλίο του Δημήτρη Μελικέρτη: Ουφόψαρα, στα πέρατα του σύμπαντος, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 01/04/2019 0 comments

Δημήτρης Μελικέρτης

Ουφόψαρα

Στα πέρατα του σύμπαντος 

Εκδόσεις Πατάκη

 

Ένα γλυκό, εφηβικό μυθιστόρημα, ό,τι πρέπει για teens της σημερινής εποχής. Γαλαξιακό, τεχνολογικό, παραμυθένιο!

Το μυθιστόρημα Ουφόψαρα είναι μια ιστορία φαντασίας, scι-fi, μέσα σε ένα γαλαξιακό κόσμο, αντίγραφο της κοινωνίας της γης.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από μια παρέα, που προσπαθεί να διασωθεί από τους κακούς ενός διαγαλαξιακού κυνηγητού. Η παρέα δημιουργείται από δύο νεαρούς κατοίκους της γης, τη Βερενίκη και τον Οδυσσέα και δύο κατοίκους του πλανήτη Μπλου63, τον Νολ και το ανθρωποειδές Σου, που μαζί με το άβατάρ του, συναντιούνται τυχαία στον αστερισμό του Τετράγωνου και Πεινασμένου Κυνός.

Μέσα από ρήγματα στο χωροχρόνο, η παρέα συναντιέται και, μετά, διακτινίζεται σε γαλαξίες και χρονολογίες στο παρελθόν ή στο μέλλον για να σωθεί από όλου τους κακούς: πανδοχείς, αστυνομικίνες της χωρο-χρονικής αστυνομίας, δεινόσαυρούς, πειρατές, πράκτορες, προδότες, γενικά όσους εποφθαλμιούν το θησαυρό τους, που αποτελεί και το επίκεντρο της ιστορίας: ένα φορητό ενυδρείο με θαυμαστά ουφόψαρα, τα οποία, δημιουργώντας ρήγματα, μεταφέρουν τον ιδιοκτήτη τους οπουδήποτε στο χώρο και στο χρόνο τούς ζητήσεις.

Όμως, αυτό απαγορεύεται από τις διαγαλαξιακές δυνάμεις, δηλαδή η μεταφορά πληροφοριών ή η παρεμπόδιση γεγονότων εμπρός ή πίσω στο χρόνο. Από αυτή τη νομοθεσία ξεκινούν τα βάσανα και τα μπλεξίματά τους.

Τα Ουφόψαρα είναι ένα βιβλίο-περιπέτεια, με συνεχείς εναλλαγές. Η τεχνολογία ανατρέπει ή δίνει λύσεις στα εμπόδια που βάζουν σε κίνδυνο τους ήρωες του βιβλίου: ρήγματα, διαγραφή μνήμης, μπακαπάρισμα των στοιχείων του μυαλού, ανθρωποειδή, αντίγραφα, μεταφραστικές καραμέλες, μαζικοί μετατροπείς, τζάμια που υποχωρούν, αστροσκούτερ, τεχνολογία αντιγράφων… κάνουν το ευχάριστο αυτό παραμύθι, μαγικό!

Η παρέα των ηρώων έχει κοινές αξίες, προσπαθούν να βοηθήσουν με αλληλεγγύη ο ένας τον άλλον, χρησιμοποιώντας της εφευρετικότητα του μυαλού τους. Ακριβώς όπως θα έκανε κάθε έφηβος, που παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια: όπως ο ήρωας Οδυσσέας, ενώ φαντάζεται τον εαυτό του ήρωα, με το προνόμιο του ταξιδιώτη του σύμπαντος. Φυσικά, η ιστορία περιλαμβάνει και μια ανεκπλήρωτη αγάπη, δεν θα μπορέσει να λείπει από μία εφηβική ιστορία.

Η πλοκή, γεμάτη ζωντάνια, χιούμορ και συναισθήματα, είναι politically correct, για να το διαβάζουν 14χρονα και οι γονείς να είναι ήσυχοι.

Χάρισέ το στο παιδί σου, στα παιδιά φίλων σου, στα ανίψια σου, στα βαφτιστήρια σου. Θα ταξιδέψουν συναρπαστικά ταξίδια σε άγνωστα σύμπαντα με τις αξίες που θέλεις να τους δώσεις εσύ, ως σωστή μητέρα, νονά ή θεία.

Πηγή: www.tsemperlidou.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης