ΠΟΙΗΣΗ

Απλανέμισμα (ποιήματα)

Post by: 16/02/2015 0 comments

Σταμάτης Βασίλαρος

Απλανέμισμα (ποιήματα)

Εκδόσεις Νότιος Άνεμος

Με τη νέα συλλογή ποιημάτων του, ο αγαπημένος επιστήμων Σταμάτης Βασίλαρος εκφράζει μια άλλη πτυχή του εαυτού του, αφού ο ποιητής είναι πολύ γνωστός γιατρός της Αθήνας.

Η πρώτη του συλλογή ήταν “Το Βήμα που δεν έγινε”, το 2009. Το “Απλανέμισμα” είναι μια νέα ενότητα με ποιήματα που γράφτηκαν μέχρι το 2011. Ο τίτλος; πολύ πρωτότυπος: Απλανεμίζω = σκορπίζω κάτι με τον τρόπο που απλώνει ο σπορέας τον καρπό.

Τα ποιήματά του είναι γεμάτα ήλιο, θάλασσα, σκέψεις και νοερά ταξίδια που θα σε γεμίσουν συγκίνηση. Με αναφορές στον Οδυσσέα, στην Καλυψώ, στις Θερμοπύλες, ο ποιητής βρίσκει την έμπνευση στην ιστορία αλλά και στα γεγονότα (πυρκαγιά της Πάρνηθας) ή στα ταξίδια (Αστυπάλαια, Αίγυπτο, Χονολούλου). Το σύνολο του έργου του δεν συνδέεται με μια θεματική ενότητα, πράγμα που δίνει στον δημιουργό του μια μεγάλη ελευθερία έκφρασης και σε μας βαθιές συγκινήσεις, νοσταλγία, στιγμές στοχασμού και ενδοσκόπησης.

Χαίρομαι να παρακολουθώ δημιουργούς με πολύπλευρες προσωπικότητες. Ο homouniversalis της Αναγέννησης, ο άνθρωπος με πολλά ταλέντα και ενδιαφέροντα, πάντα με συγκινούσε. Παρακολουθώ με συγκίνηση τον Σταμάτη Βασίλαρο και το λογοτεχνικό του έργο, που εκφράζει μια ψυχή γεμάτη αγάπη και ευαισθησίες που τολμά να εξευρενά τα όρια του ανθρώπου πέρα από τη μοναξιά.

Όταν με ρώτησαν

πόση ηδονή στη ζήση λείπει,

έδειξα την χούφτα:

Τόση μόνο

Κι όταν μου γιόμισαν

τη φούχτα με φιλιά,

έδειξα την άλλη:

Κι άλλη τόση.

To “Απλανέμισμα” με τις 52 σελίδες του είναι η ιδανική παρέα για να αρχίσεις ή να τελειώσεις την ημέρα σου.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης