ΠΟΙΗΣΗ

Βιβλίο του Σπύρου Α. Κυβέλλου: Ομοίων Ποίησις, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 22/03/2021 0 comments

Σπύρος Α. Κυβέλλος

Ομοίων Ποίησις

Εκδόσεις Κέντρου Κλασσικής Ομοιοπαθητικής

Ποίηση γεμάτη συναισθήματα που πηγάζουν από την Ομοιοπαθητική. Σε εμπνέει να γνωρίσεις καλύτερα τη μοναδικότητά σου και το παράθυρο που οδηγεί στον ευάλωτο εαυτό σου. Οι εικόνες κάποιων ομοιοπαθητικών φαρμάκων (με λατινική ονομασία) δίνονται με ποιητική διάθεση και με έμπνευση που πηγάζει από τους ίδιους τους ασθενείς.

Ο οργανισμός μας κάνει, από μόνος του, διορθωτικές κινήσεις για να πετύχει ομοιοστασία, προστατεύοντας την πνευματικότητα, τη διανοητικότητα και τη συναισθηματικότητά μας. Η άμυνά μας προκειμένου να επιβιώσουμε, επηρεάζει την ψυχο-νευρο-ενδοκρινο-ανοσιολογία μας.

Κάθε «φάρμακο» απεικονίζει και ένα συναίσθημα. Όλα μαζί, τα 16 ποιήματα εκφράζουν καθένα σε μια σελίδα, τι φωνάζει το σώμα μας, ο εαυτός μας, το είναι μας, προσπαθώντας να επιβιώσει.

Οι τίτλοι των ποιημάτων είναι γνωστοί σε όσους έχουν κάνει ομοιοπαθητική: Pulsatilla, Pratensis, Silica Terra, Platinum Metallicum. Κάθε κραυγή και ένα συναίσθημα: Νοσταλγώ, Θλίβομαι, Ζηλεύω, Παθιάζομαι, Διαχέομαι, Υπερέχω, Μεταβάλλομαι… τόσο διαφορετικές καταστάσεις, μοναδικές, αγωνιώδεις, προερχόμενες από διαφορετικά ανθρώπινα προφίλ.

Δυνατό, βαθιά ανθρώπινο και αποκαλυπτικό βιβλίο για τη βαθύτερη φύση του ανθρώπου. Δεν φτάνει να το διαβάσεις μια φορά. Χρειάζεται επανάληψη.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης