ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Λικέρ Τριαντάφυλλο

Post by: 25/08/2014 0 comments

 

Ισμήνη Μπάρακλη

Λικέρ Τριαντάφυλλο

Εκδόσεις Μίνωας

 

 

Η Ισμήνη Μπάρακλη κέρδισε το βραβείο Κοινού στο διαγωνισμό Public για την κατηγορία “Εφηβικά Μυθιστορήματα”.

Όμως η συγγραφέας γράφει για μικρούς και για μεγάλους. Μετά την επιτυχία του μυθιστορήματος “Από τα Gucci στο ταγάρι”, η Ισμήνη Μπάρακλη παρουσιάζει το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο “Λικέρ Τριαντάφυλλο”.

Μια ιστορία που ξεκινάει στο Ναύπλιο, τόπο καταγωγής της συγγραφέως, στις αρχές του 20ού αιώνα και ολοκληρώνεται στα τέλη του αιώνα.

Λυρικό, συναισθηματικό και συνάμα δυνατό, αυτό το μυθιστόρημα έχει μια τόσο πειστική ιστορία, σαν να έχει συμβεί στη δική μας οικογένεια, στη διπλανή μας πόρτα, σε δικούς μας ανθρώπους, αφού η ιστορία αυτή μυρίζει Ελλάδα.

Η Ασημίνα γεννιέται στο Ναύπλιο. Στα εννιά της χρόνια χάνει τη μάνα της και γίνεται η μάνα για τα τρία μικρότερα αδέλφια της. Ο πατέρας της είναι σκληρός, αυταρχικός, απάνθρωπος. Όταν, λοιπόν, νεαρή έφηβη ακόμα, γνωρίζει τον Παναή και, μεταξύ τους αναπτύσσεται ένας δυνατός έρωτας, ο πατέρας της δεν θα το δεχτεί αυτό. Θα κάνει τα πάντα για να μη “ντροπιαστεί” στην κοινωνία του Ναυπλίου. Χωρίς προειδοποίηση, λοιπόν, τη βάζει στο καράβι, τη στέλνει στην Αθήνα για να την παντρέψει με έναν άγνωστο άντρα, πολύ μεγαλύτερό της.

Υποταγμένη στη θέληση του πατέρα της και μακριά από τον αγαπημένο της, θα κάνει οικογένεια και θα μείνει δεκαπέντε χρόνια μαζί με τον άντρα της. Όταν τον χάσει από φυσικό θάνατο θα επιστρέψει στο Ναύπλιο μαζί με το παιδί της.

Και η ιστορία της με τον Παναή, που είχε μείνει στη μέση, θα ακολουθήσει το νήμα της ζωής και θα συνεχιστεί σε άλλη εποχή, δύσκολη για την Ελλάδα.

Αυτή η ιστορία αγάπης θυμίζει σε όλους τις οικογένειές μας, που κάποιο αγαπημένο πρόσωπο έφευγε να υπηρετήσει την πατρίδα. Πόλεμοι, θάνατοι, πείνα και φτώχεια χτύπησαν τη χώρα, αλλά οι άνθρωποι είναι άνθρωποι και οι ιστορίες αγάπης δεν διαλέγουν εποχές. Απλά συμβαίνουν.

Διάβασέ το, θα νιώσεις μια γλύκα, μια νοσταλγία, θα ανατρέξεις στις ιστορίες της δικής σου οικογένειας. Η αγάπη πάντα νικάει.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης