ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Έιμι Ράνιαν: Σχολή για Γερμανίδες νύφες, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 19/02/2024 0 comments

Έιμι Ράνιαν

Σχολή για Γερμανίδες νύφες

Εκδόσεις Μίνωας

Από την πρώτη σελίδα, νιώθεις στην πλάτη ανατριχίλες και αγωνία. Η συγγραφέας του βιβλίου πλέκει για τον αναγνώστη έναν ιστό με σημάδια κινδύνου που προκαλούν μια συνεχή αγωνία, μέχρι το τελευταίο κεφάλαιο.

Βρήκα συναρπαστικό αυτό το ταξίδι στο ναζιστικό Βερολίνο την εποχή λίγο πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Υφέρπει το μίσος, ο αυταρχισμός, ο παραλογισμός. Όλοι οι Γερμανοί θα πρέπει να αφομοιώσουν τη νέα τάξη πραγμάτων υπακούοντας στους κανόνες του καθεστώτος του Χίτλερ.

Ηρωίδες του βιβλίου είναι η Χάνα που αναγκάζεται να μείνει με τους θείους της στην πολυτελή τους κατοικία στο Βερολίνο και η γερμανοεβραία Τίλντε που οι ζωές τους συναντιούνται κάποια στιγμή. Θα τις φέρει κοντά η Κλάρα, φίλη της Χάνα, που ράβει τα φορέματά της στην μοδίστρα Τίλντε.

Η Χάνα πρέπει να υπακούει τις επιθυμίες των θείων της στο πώς να ντύνεται, πώς να φέρεται και αν θα σπουδάσει ή θα παντρευτεί. Έχοντας καλή σχέση με το φασιστικό καθεστώς, οι θείοι ζητούν από την Χάνα να παντρευτεί έναν βίαιο αξιωματικό των Ες-Ες, για να έχει μια καλή θέση στη νέα κοινωνία των εκλεκτών του Βερολίνου.

Αυτόν τον άντρα διεκδικεί και η συμμαθήτριά της, η Κλάρα, όχι γιατί τον αγαπά, αλλά για τη θέση του, την επιρροή του και την εξουσία του. Εκείνος όμως προτιμάει τη Χάνα.

Και οι δυο τους θα βρεθούν να σπουδάζουν εσώκλειστες σε μια σχολή για Γερμανίδες νύφες και να μάθουν πώς να περιποιούνται το σύζυγό τους ή πώς να είναι οι τέλειες οικοδέσποινες.

Σε μια ξύλινη καλύβα κοντά στη σχολή, η οποία βρίσκεται σε ένα απομονωμένο νησί, η Κλάρα κρύβει την Τίλντε, ετοιμόγεννη, από τους διώκτες της, διότι ανακάλυψαν πως είναι Εβραία από την πλευρά της μητέρας της.

Με συνεχείς ανατροπές που σού κόβουν την ανάσα, η συγγραφέας ακολουθεί τις τρεις ζωές, στη σκοτεινή εποχή όπου διασταυρώνονται και τις ξανασυναντά είκοσι χρόνια μετά, τόσο διαφορετικές από ό,τι ξεκίνησαν.

Με δυνατή γραφή και συναρπαστική πλοκή, το μυθιστόρημα αυτό θα σε καθηλώσει και δεν θα μπορείς να το σταματήσεις, μέχρι να φτάσεις στο τέλος του.

Μην το χάσεις! Θα ξαγρυπνήσεις ίσως αλλά θα περάσεις φανταστικά.

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης