ΔΙΑΦΟΡΑ

THE-17-DAY-DIET

The 17 Day Diet

Post by: 13/01/2014 0 comments

Dr. Mike Moreno

The 17 Day Diet

A doctor’s plan designed for rapid results

Εκδόσεις Simon & Schuster

 

Για τα έξτρα κιλά που πήραμε στις διακοπές, ας συμβουλευτούμε αυτό το βιβλίο.

Παρακαλώ, ας συμβουλευτείτε το γιατρό σας, πριν ξεκινήσετε ο,τιδήποτε, εφόσον αγοράσετε το βιβλίο που σας προτείνω. Εγώ πάντως την έκανα με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

Λοιπόν, ποια είναι η ιδέα του βιβλίου και της δίαιτας.

Ο γιατρός και συγγραφέας Mike Moreno σου δίνει λεπτομερέστατες οδηγίες για το πώς να κάνεις τη δίαιτά του.

1.     Το πρώτο μέρος, ο κύκλος 1, κρατάει 17 μέρες και το ονομάζει «Επιτάχυνση» του μεταβολισμού. Σε αυτό το στάδιο συνήθως, χάνεις 4,5 κιλά. Αν θες, σταματάς εδώ.

2.     Το δεύτερο μέρος, στον κύκλο 2, κρατάει επίσης 17 μέρες, «Ενεργοποίηση» (πολύ έξυπνο αυτό το μέρος). Ίσως πρέπει να κάνεις και αυτόν τον κύκλο για να χάσεις τα 4,5 κιλά.

3.     Το τρίτο μέρος, ο κύκλος 3, αν θέλεις να συνεχίσεις, κρατάει επίσης 17 μέρες και λέγεται «Κατόρθωμα». Εδώ, φτάνουμε στις 51 μέρες.

4.     Το τέταρτο μέρος, ο κύκλος 4, λέγεται «Άφιξη!», κρατάει για ΠΑΝΤΑ! Αν φτάσεις ως εδώ, ΠΡΕΠΕΙ να συνεχίσεις.

Ο συγγραφέας, σε ξεκινάει με το να σου επαναπρογραμματίσει το μεταβολισμό σου.

Στον κύκλο1, «Επιτάχυνση», σου δίνει σαλάτες μόνο, αυγά (ή ασπράδια αυγού), κοτόπουλο (ή γαλοπούλα) και ψάρι, 2 μερίδες από φρούτα τη μέρα και δύο από προβιοτικά (γιαούρτι ή κεφίρ). Δηλαδή, μόνο άσπρα κρέατα, ασπράδια, σαλάτες, γιαούρτια (2) και φρούτα (2). Όχι ψωμιά, όχι ζάχαρη, όχι πατάτες, όχι μακαρόνια, όχι κόκκινο κρέας, όχι αλκοόλ. Και σου ζητάει να κουνηθείς 17 λεπτά τη μέρα. Κολύμπι; Περπάτημα; Ποδήλατο; Δεν είναι δύσκολη αυτή η φάση. Το μόνο δύσκολο για μένα ήταν να πίνω τα 8 ποτήρια νερό και τα 3 πράσινα τσάγια τη μέρα και το πρωινό ζεστό νερό με λεμόνι, όλα εξαιρετικά για την αποβολή τοξινών.

Ο γιατρός σου δίνει για 17 μέρες πλήρεις περιγραφές για πρωινό, σνακ, μεσημεριανό και βραδινό και πλήρη κατάλογο με όλα τα λευκώματα (ασπράδια, κοτόπουλα, ψάρια) λαχανικά που μπορείς να φας καθώς και συνταγές τους.

 

Στο βιβλίο θα διαβάσεις τι προσθέτει στο Δεύτερο κύκλο, «Ενεργοποίηση», τι προτείνει στον Τρίτο κύκλο, «Κατόρθωμα» και πώς με τον κύκλο «Άφιξη», σου δίνει τον τρόπο να διασφαλίσεις για ΠΑΝΤΑ το βάρος στο οποίο έφτασες με κόπο, αφού συνήθως οι άνθρωποι ξαναπαίρνουν κιλά, μετά από ένα χρονικό διάστημα.

Ο συγγραφέας δίνει απλές, κατανοητές συμβουλές και εξαιρετικά ιατρικά δεδομένα. Όπως:

  • Καλύτερα να «κουράσεις» λίγο τα νεφρά πίνοντας πολλά νερά παρά να επιβαρύνεις το συκώτι που έχει το βάρος του μεταβολισμού και δεν προλαβαίνει πάντα να μας αποτοξινώνει. Χαρακτηριστικά λέει πως το συκώτι μας αν είχε φωνή, θα μας έλεγε «Δεν με σέβεσαι!»
  • Να βάλεις το μυαλό σου να σε φαντάζεται πώς θα είσαι αδύνατος.
  • Να ζυγιζόμαστε οπωσδήποτε 1 φορά την εβδομάδα
  • Ότι το κόκκινο κρασί (το δίνει στον Κύκλο 3 «Κατόρθωμα» περιέχει ρεσβερατρόλη, ουσία που προστατεύει την καρδιά.
  • Σε μαθαίνει τι σημαίνει «δόση» φαγητού. Πολλοί θα γελάσουν εκπαιδευόμενοι στις ποσότητες (όπως μια χούφτα, όσο η παλάμη μας)
  • Σου μαθαίνει τον κανόνα «τρεις μπουκιές» για όσους από εμάς έχουμε αδυναμία στα γλυκά (τον προσθέτει στον Κύκλο που εκείνος συνιστά).

 

Σημαντικές οι λεπτομέρειες με έμφαση σε ειδικά target groups ή προγράμματα ζωής ή φάσεις ζωής ή εργασίας, όπως συμβουλές 1. για το τι να τρώμε στα ταξίδια, 2. στις οικογενειακές γιορτές και πάρτι, 3. στις γυναίκες πριν την περίοδο, 4. στους ανθρώπους που εργάζονται σε νυχτερινές βάρδιες, 5. στους χορτοφάγους. Ακόμα, εκατοντάδες άλλες πληροφορίες που σε κάνουν να νιώσεις υπέροχα για το σώμα σου (σαν χημικό εργοστάσιο), αντί να αγχωθείς με τη διατροφή που σου δίνει.

Επειδή σου δίνει χρονοδιάγραμμα και απαντάει με ακρίβεια σε δεκάδες ερωτηματικά που έχεις παραθέτοντας επιστημονικά στοιχεία ερευνών, κάνει τη δίαιτά του μια κανονική διατροφή χωρίς πολύ δυσκολία.

Θα το αγοράσεις τώρα. Εγώ το έχω φυλάξει σαν Ευαγγέλιο, δίπλα στο κρεβάτι μου.

Κάνε κλικ εδώ

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης