ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Wired for joy

Post by: 21/12/2015 0 comments

Laurel Mellin

Wired for joy

Εκδόσεις Hay House

“Καλωδιωμένος στη Χαρά”. Ένα επαναστατικό βιβλίο, μια επαναστατική μέθοδος για να δημιουργήσεις την ευτυχία που θα βγαίνει από μέσα σου.

Το μοναδικό αυτό βιβλίο αυτοβοήθειας παρουσιάζει αυτό που χρειαζόμαστε όλοι: μια απλή και αποδεδειγμένη μέθοδο που προπονεί το μυαλό μας να ξεπερνάει γρηγορότερα τη διαδικασία του στρες και να επιστρέφει στη χαρά.

Με δεδομένο το στοιχείο της ιατρικής, ότι το 80% των προβλημάτων υγείας μας οφείλονται στο στρες, η συγγραφέας  και καθηγήτρια ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Λωρέλ Μέλιν, έχει διεξάγει έρευνες πάνω στη μέθοδο εκπαίδευσης του μυαλού. Πάνω σε αυτή τη θεωρία της έχει διδάξει ψυχολόγους, παθολόγους και άλλους επαγγελματίες της υγείας. Έχει γράψει 2 βιβλία που στηρίζονται πάνω στην έρευνά της αυτή.

Η Μέλιν, στο βιβλίο της “Καλωδιωμένος στη Χαρά”, εξηγεί πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός μας και περιγράφει 5 συναισθηματικές καταστάσεις του μυαλού από το “τρελό άγχος” μέχρι την “απόλυτη χαρά”. Για κάθε κατάσταση, η συγγραφέας παρουσιάζει ένα εργαλείο (όταν λέμε εργαλείο, εννοούμε Μια Σειρά Σκέψεων) που με γρήγορο και εύκολο τρόπο γυρίζει το “διακόπτη” του μυαλού μας πίσω στο να νιώθει καλά. Με τον τρόπο αυτό, προπονούμε τον εγκέφαλό μας να βρίσκει τη χαρά, παρά το άγχος, τις περισσότερες στιγμές της ημέρας.

Με δεδομένο ότι τα συμπτώματα του στρες περιλαμβάνουν τα πάντα, από υψηλή αρτηριακή πίεση ως καρδιακές προσβολές, εξαρτήσεις, χρόνιο θυμό και κατ’ επέκταση, κατάθλιψη, αγωνία, υπερβολική κατανάλωση φαγητού, γίνεται σαφές πόσο σημαντική είναι η επιστροφή μας στη χαρά, μέσα από τη βοήθειά μας.

Αντί να συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στα συμπτώματα του στρες, αλλάζουμε τη συνθήκη που πυροδοτεί το άγχος μας, επιστρέφοντας το μυαλό μας στην κατάσταση της χαράς (και της υγείας).

Η συγγραφέας δίνει αυτούς τους 5 τρόπους για να κρατάμε σε έλεγχο τις 5 καταστάσεις του μυαλού μας.

Συγκεκριμένα, αν με βάση τα “συμπτώματα” που σου δίνει, μπορείς να διακρίνεις αν βρίσκεσαι στο στάδιο 1 (νιώθεις υπέροχα), στο στάδιο 2 (νιώθεις καλά και ισορροπημένα), στο στάδιο 3 (νιώθεις λίγο στρεσαρισμένα ή λίγη ένταση ή αρνητισμό), στο στάδιο 4 ( αληθινά αγχωμένος, με αρνητικά συναισθήματα αρκετά έντονα) ή στο στάδιο 5 (συντριμμένος, μπερδεμένος, ανίκανος να σκεφτείς καθαρά), αν… ξαναλέω μπορείς να συνειδητοποιήσεις σε ποιο στάδιο από τα 5 βρίσκεσαι, η Λώρελ Μέλιν σου συστήνει ποιο εργαλείο σκέψης να ακολουθήσεις, και από ποιο στάδιο μπορείς να επαναφέρεις πίσω το μυαλό σου στη χαρά (μην περιμένουμε, όμως, θαύματα! Από το 5 δεν πας στο 1! Θα σε κατευθύνει στο 4!)

Θα ανακαλύψεις πολλά αξιοθαύμαστα πράγματα για το μυαλό και τις ικανότητές σου, ρουφώντας τις σελίδες αυτού του επαναστατικού βιβλίου αυτοβελτίωσης.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης