ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλίο του Anasazi Foundation: Πέντε θρύλοι, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 09/10/2023 0 comments

Anasazi Foundation

Πέντε θρύλοι

Εκδόσεις ιβίσκος

 

Ένα συγκλονιστικό συμβολικό βιβλίο για το «εμείς» που ενώνει, και το «εγώ» που χωρίζει τις καρδιές των ανθρώπων.

Όπως εξηγεί στον υπότιτλο το βιβλίο «Ένα θεραπευτικό ταξίδι συμφιλίωσης μέσα από αλληγορικές ιστορίες».

Υπήρχε κάποτε στην Αμερική, ένας λαός που ονομαζόταν στη γλώσσα των Ναβάχο, Ανασάζι. Κι ενώ έχουν αφήσει ίχνη από τη ζωή τους, ο λαός αυτός έχει εξαφανιστεί.

Το Ίδρυμα Ανασάζι διατηρεί την παράδοση με μύθους από την ιστορία των προγόνων τους, καθώς τη θεωρούν ιερή και τη διασώζουν από γενιά σε γενιά. Οι διδασκαλίες του Ιδρύματος Ανασάζι μεταφέρουν την ουσία των ανθρώπινων δεσμών. Όταν απομακρυνόμαστε από την αλήθεια καθενός, προσκαλούμε τον πόλεμο και την καταστροφή.

Στην πανέμορφη ιστορία σε αυτό εδώ το βιβλίο, παρακολουθούμε τη ζωή δύο αδελφών, που μισήθηκαν μεταξύ τους καθώς μεγάλωσαν. Ο πρωτότοκος, η Βροντερή Αρκούδα έγινε διάδοχος στη φυλή, ενώ ο δευτερότοκος, ο Δυνατός Λύκος, εξοργισμένος, αποχωρεί από τη φυλή, με όσους τον ακολουθούν νιώθοντας εχθρικά για ό,τι αφήνει πίσω του.

Κάποια στιγμή, η μητέρα τους πεθαίνει. Ζητάει λοιπόν από τον πρωτότοκο γιο της να καταπιεί την περηφάνια του και να πάει να της φέρει το μικρό της γιο που έχει να δει δεκαπέντε χρόνια.

Παρά την αντιπάθειά τους, τα δύο αδέρφια συναντιούνται μεν αλλά, κατά λάθος, καταποντίζονται σε ένα φαράγγι. Εκεί, εμφανίζεται ένας γέροντας, ο Οδοιπόρος, που αναλαμβάνει να τους οδηγήσει έξω από το φαράγγι. Στο ταξίδι τους προς τη σωτηρία, ο γέροντας τούς αφηγείται πέντε θρύλους για να ζεστάνει την καρδιά τους, να τους συμφιλιώσει και να τους οδηγήσει πίσω στο εμείς.

Μια υπέροχη ανθρώπινη ιστορία για την καλωσύνη, τη συμφιλίωση, τη συγχώρεση, τη σύμπνοιας και τη συνεργασία που ενώνει ειρηνικά το ανθρώπινο είδος.

Μικρό, συμβολικό, υπέροχο, θα σας ταξιδέψει με τα διδάγματά του και θα το λατρέψετε!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης