ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλίο του Μυρτώς Μαρίας Μυλωνά: Σούζυ Πάλλη-Trosch, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 11/09/2023 0 comments

Μυρτώ-Μαρία Μυλωνά

Σούζυ Πάλλη-Trosch

Εκδόσεις Ιβίσκος

 

Να ένας απίθανος τίτλος βιβλίου που παραπέμπει στη γνωστή πάλη με τα κιλά.

Ευφυέστατο το φανταστικό παιχνίδι με το ονοματεπώνυμο της ηρωίδας που βασανίζεται με τα κιλά της, καθώς παραπέμπει στην περίφημη φράση «Σούζυ, πάλι τρως» του ελληνικού κινηματογράφου.

Όπως γράφει και ο υπότιτλος «Μια παρακινητική ιστορία για την οριστική θεραπεία της παχυσαρκίας».

Η ιστορία του βιβλίου, σε εικονογράφηση της Ελευθερίας Αποστολοπούλου, περιγράφει την πορεία μιας παχύσαρκης γυναίκας, της Σούζη. Σε κάθε ένα κεφάλαιο όπου και παρουσιάζεται το πρόβλημα της συναισθηματικής πολυφαγίας, η Σούζη εκφράζει στη διαιτολόγο της ερωτήματα για το πώς να αντιμετωπίσει την κατανάλωση του φαγητού σύμφωνα με τις ανάγκες της.

Μέσα από τη συζήτηση, η Σούζη αφουγκράζεται το σώμα της, έρχεται σε επαφή με τα αληθινά της συναισθήματα και καταφέρνει να ρυθμίσει το βάρος της, αφού πρώτα περάσει από τα στάδια αντίστασης και αμφισβήτησης.

Εξαιρετικές οι συμβουλές της διαιτολόγου, που είναι η Μυρτώ, και οι ασκήσεις, προτροπές και εξηγήσεις που δίνεις στη Σούζη. Όπως όλες μας, η Σούζη υποβάλλει ερωτήσεις στη Μυρτώ σαν να τις υποβάλλουμε όλες μας: για την αυτοπεποίθησή μας που πέφτει στον πάτο, για το τι είναι αυτό που μας παχαίνει, για τις δικαιολογίες που βρίσκουμε, τις ενοχές μας όταν τρώμε, και πολλά ακόμα συναισθηματικά ερωτηματικά, στα οποία η Μυρτώ απαντάει συχνά με «εργαλεία» όπως το μικρό σφραγιδάκι, το Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό και την «Αναπλαισίωση», το να εστιάζουμε στη δύναμη παρά στην αδυναμία μας και, φυσικά, στο βασικό κανόνα του «αρνητικού ισοζύγιου ενέργειας», προκειμένου να ρυθμίσουμε το βάρος μας.

Υπέροχο βιβλίο, ευκολονόητο, συναισθηματικό, ψυχολογικό, πρακτικό, ευχάριστο και πολύ βοηθητικό για να καταλάβουμε πώς θα ξε βολευτούμε για να κάνουμε την αλλαγή.

Αξίζει να το συμβουλευτείς!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης