ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλίο του Robin Sharma: Το Κλαμπ των 5πμ., περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 08/06/2020 0 comments

Robin Sharma

Το Κλαμπ των 5πμ.

Εκδόσεις Διόπτρα

Ένα υπέροχο βιβλίο αυτογνωσίας, με 15.000.000 πωλήσεις στον κόσμο. Αξίζει τον τίτλο του best seller, αφού μέσα από μια πρωτότυπη θεωρία, σε κινητοποιεί να φτάσεις στο ύψιστο των δυνάμεών σου.

Το Κλαμπ των 5πμ. περιγράφει τη νοοτροπία του νικητή. Είναι ένα βιβλίο-μανιφέστο υπέρ της αριστείας. Όσοι εκπαιδεύσουν τον εαυτό τους να ξυπνάει στις 5 το πρωί, αναπτύσσουν δυνάμεις που τους οδηγούν σε αποδοτικότητα, ενέργεια και ψυχική γαλήνη.

Η ιστορία μιας επιχειρηματίου και ενός καλλιτέχνη (οι μαθητές), και ενός εκκεντρικού μεγιστάνα και ενός Γητευτή (οι coaches), ξεναγεί τον αναγνώστη και του προσφέρει ένα μέντορα που τον προχωράει βήμα-βήμα στο να μεταμορφώσει τη ζωή του.

Ο συγγραφέας εξηγεί πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος μέσω της νευροεπιστήμης και γιατί ο άνθρωπος μπορεί, την ώρα που οι άλλοι κοιμούνται, να έχει πολύτιμο χρόνο για καθαρή σκέψη και πηγαία δημιουργικότητα. Αυτή η βασική θεωρία συμπληρώνεται από ορισμένες φόρμουλες που ενισχύουν την ικανότητά μας να υλοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας. Ας πούμε: οι τέσσερεις Εσωτερικές Αυτοκρατορίες, Το Πρωτόκολλο Εγκατάστασης (νέων) συνηθειών, Η φόρμουλα 20/20/20, Οι δέκα τακτικές της ισόβιας μεγαλοφυΐας.

Ο Ρόμπιν Σάρμα σού προτείνει λεπτό προς λεπτό, πώς να εκμεταλλευτείς την πολύτιμη ώρα μεταξύ 5 με 6 το πρωί. Και αν αμφισβητείς τη δύναμή σου να συνηθίσεις να ξυπνάς χαράματα, μην ανησυχείς. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Ο εγκέφαλος ακολουθεί μια νέα συνήθεια, φτάνει να την ακολουθείς επί 66 ημέρες, ώσπου να αυτοματοποιηθεί και να γίνεται μόνη της.

Και μόνο να διαβάσεις το πλούσιο περιεχόμενο θεωρίας γεμάτο με tips, συμβουλές, πίνακες, αποφθέγματα και επιστημονικά δεδομένα, νιώθεις αναβαθμισμένος. Πόσο μάλλον όταν ξεκινήσεις να ακολουθείς την αλλαγή που ο συγγραφέας σε βεβαιώνει ότι μπορείς να κάνεις. Αρχίζεις να νιώθεις ανίκητος και θέλεις να βάλεις σε εφαρμογή όσα έμαθες, για να φτάσεις στα επίπεδα της αριστείας στη ζωή σου.

Ένα εκπληκτικό βιβλίο, σαν σειρά συνεδριάσεων με τον καλύτερο coach και συγγραφέα αυτοβελτίωσης. Εγκαθιστά μέσα σου ένα ηφαίστειο ενέργειας που θέλει να εκτοξεύσει προς τον κόσμο τα όνειρά σου και να τα κάνει πραγματικότητα.

Γεμάτο ελπίδα για το προσωπικό μέλλον καθενός αναγνώστη. Είναι must για το κομοδίνο σου, για την παραλία, για όλο το χρόνο.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης