ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλίο του Νίκου Γιαννακόπουλου: Οι τρεις αποτυχίες, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 17/07/2023 0 comments

Νίκος Γιαννακόπουλος

Οι τρεις αποτυχίες

Εκδόσεις Ιβίσκος

Ένα εξαιρετικά χρήσιμο και ενδιαφέρον βιβλίο αυτοβελτίωσης για τα καλά που μπορεί να προκύψουν από μια αποτυχία. Πόσο μάλλον από τρεις αποτυχίες.

Ο συγγραφέας εξηγεί πώς η απόρριψη είναι το κλειδί για να αλλάξουμε, να βελτιωθούμε, να επιτύχουμε, και μας παρουσιάζει πολλαπλούς τρόπους για να τα καταφέρουμε.

«Οι τρεις Αποτυχίες» είναι ένα βιβλίο πλούσιο, πολυσχιδές, περιεκτικό, κατανοητό και σοφό, για τον αναγνώστη που ζητάει έναν οδηγό με τον οποίο να χαράξει το δικό του σχέδιο ζωής.

Στις τρεις αποτυχίες, ο συγγραφέας απαντάει με τρεις ενότητες: Πώς να αποκτήσεις στην τέχνη της επικοινωνίας. Πώς να κατέχεις τη γλώσσα του σώματος. Πώς να έχεις καλή σχέση με τον εαυτό σου (εννοείται και με τους άλλους ανθρώπους).

Ο συγγραφέας παραθέτει στον αναγνώστη πολλές συμβουλές και προτάσεις για δεξιότητες, που συχνά βασίζονται σε γνώσεις που δεν έχεις ποτέ φανταστεί, π.χ. ότι η προσωπική μας ζώνη για να εισχωρούν οι κοντινοί μας άνθρωποι είναι από 45 εκατοστά έως 1,22 μέτρα. Ότι η ιδανική χειραψία κρατάει από εφτά έως έντεκα δευτερόλεπτα. Ότι οι άνθρωποι λένε κατά μέσο όρο τρία ψέματα σε κάθε δεκαπέντε λεπτά ομιλίας. Ή ότι υπάρχουν τρία είδη συναντήσεων, οι συναντήσεις πληροφόρησης, συζήτησης και αποδοχής.

Προσωπικά, βρήκα την τρίτη ενότητα για τη σχέση και τον εαυτό μας, ιδιαίτερα περιεκτική και εμπνευστική. Είναι τόσο χρήσιμο να μαθαίνουμε ή να θυμόμαστε πώς να διαχειριζόμαστε την καθημερινότητά μας και πώς να νοιαζόμαστε πρακτικά για τον εαυτό μας. Από το πώς να κυριαρχούμε στα αρνητικά μας συναισθήματα μέχρι του πώς να θέτουμε στόχους σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Το βιβλίο το διαβάζεις αργά για να το αφομοιώσεις καλά και για να σκεφτείς τις απαντήσεις στα δικά σου «θέλω». Οι σελίδες του είναι σαν ένα workshop με ασκήσεις για να απαντήσεις, σύμφωνα με τις δικές σου συνήθειες, επιθυμίες ή πεποιθήσεις.

Αφού το διαβάσεις, το κρατάς στο κομοδίνο σου και το συμβουλεύεσαι όποτε αναδυθούν από μέσα σου δημιουργικές απορίες.

Θα σε βοηθήσει, θα σε εμπνεύσει, θα σε βελτιώσει και, ταυτόχρονα, θα απολαύσεις κάθε του σελίδα.

Φωτό από: https://gr.depositphotos.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης