ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλίο του Μάικ Βάικινγκ: Hygge στο Σπίτι, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 23/01/2023 0 comments

Μάικ Βάικινγκ

Hygge στο Σπίτι

Εκδόσεις Μίνωας

Λατρεύω το Μάικ Βάικινγκ, τον Δανό συγγραφέα-ερευνητή, που ίδρυσε το 2013 το πρώτο Ινστιτούτο Έρευνας Ευτυχίας του κόσμου.

Τα βιβλία του είναι αισιόδοξα, ευχάριστα, γεμάτα ιδέες για μια πιο ευτυχισμένη ζωή, διανθισμένα με προσωπικές ιστορίες, με ατμοσφαιρικές φωτογραφήσεις και εκδίδονται με σκληρό εξώφυλλο και φωτεινές σελίδες γεμάτες χρώματα.

Το τρίτο βιβλίο του Βάικινγκ συνδυάζει δύο πράγματα, το ντιζάιν και το hygge (όπου hygge σημαίνει ευτυχία, άνετη ευθυμία). «Ο δανέζικος τρόπος να κάνετε το σπίτι σας ένα ευτυχισμένο μέρος», αποτελεί τον υπότιτλο του βιβλίου και παρουσιάζει το «βασίλειο» του σπιτιού μας, σαν το επίκεντρο της ζωής μας.

Μπορούμε να διαμορφώσουμε το περιβάλλον μας έτσι ώστε να εξυπηρετούμε τις ανάγκες μας και να δίνουμε νόημα στη ζωή μας; Η απάντηση που δίνει το βιβλίο είναι ναι.

Ειδικά τους χειμωνιάτικους μήνες, ο σχεδιασμός της ευτυχίας μας μέσα στο καταφύγιο του σπιτιού μας, με απαλές επιφάνειες, ιδιωτικές γωνίτσες, αντικείμενα που μας κάνουν να χαμογελάμε, νησιά ζωογόνου φωτός, γυαλιστερές επιφάνειες και comfort food, μετατρέπουν το σπίτι μας σε σπιτικό.

Όταν το σπίτι μας συνδυάζει σταθερότητα, λειτουργικότητα και ομορφιά, υπάρχει αντίκτυπος στην ψυχική μας υγεία. Νιώθουμε μεγαλύτερη ικανοποίηση, και σύμφωνα με τον συγγραφέα, δημιουργούμε πιο ευτυχισμένες σχέσεις.

Το βιβλίο είναι ένας ύμνος στην καθημερινότητα. Μας παρουσιάζει απλές και εύκολες πρακτικές που δημιουργούν ένα θετικό αποτέλεσμα στη ζωή μας και μας κάνουν πιο ευτυχισμένους. Δεν χρειάζονται βαρύγδουπες προϋποθέσεις για να ζήσουμε όμορφα με τον εαυτό μας, τους αγαπημένους μας και με τους γείτονες. Ακόμα και το να φτιάξεις το δικό σου μηλίτη ή να δανείσεις εργαλεία κηπουρικής στους διπλανούς ή να απολαύσεις τη χαρά του νόστιμου φαγητού, είναι ο ορισμός της άνεσης της απόλαυσης, του εορτασμού της ζωής.

Ανεξάρτητα από τα χρήματα ή το χώρο που διαθέτετε, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας hygge σπίτι και να γίνετε οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο.

Μακάρι αυτό το βιβλίο να υπήρχε στη ζωή μας εκείνους τους μήνες της καραντίνας, για να μας ανεβάσει τη διάθεση.

Σήμερα είναι ένα υπέροχο βιβλίο για να το ξεφυλλίζετε κάθε μέρα – αφού το διαβάσετε – σαν μια πηγή ευτυχίας. Μια και περνάτε τόσες ώρες στο σπίτι σας, θα ενθουσιάζεστε με το σπιτικό hygge, κάθε στιγμή που θα παίρνετε ιδέες από τις σελίδες του.

Εξαιρετικό, φωτεινό, αγαπησιάρικο!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης