ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλίο του Haemin Sunim: Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαι, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 11/07/2022 0 comments

Haemin Sunim

Όσα μπορείς να δεις

μόνο όταν δεν βιάζεσαι

Εκδόσεις Πεδίο

Ένα γλυκό, θετικό, γεμάτο με πνευματική υποστήριξη βιβλίο.

Με 281 σελίδες, γεμάτες από τη σοφία του κορεάτη μοναχού Haemin Sunim, μας δίνει συμβουλές για όσα μπορούν να κάνουν τη ζωή μας όμορφη και ξεχωριστή.

Στα οκτώ κεφάλαια του βιβλίου, ο αναγνώστης θα βρει ιδέες και απαντήσεις για θέματα όπως: Ανάπαυση, Ενσυνειδητότητα, Πάθη, Σχέσεις, Έρωτας, Ζωή, Το Μέλλον, Πνευματικότητα.

Είναι γραμμένο με τέτοιο τρόπο που ο καθένας μπορεί να αφομοιώσει τα διδάγματα του συγγραφέα- μοναχού. Αρχικά, σε κάθε κεφάλαιο μάς δίνει τις απόψεις του γενικά και στη συνέχεια, με επιγράμματα- τσιτάτα μάς προσφέρει την ουσία, το απαύγασμα κάθε έννοιας προβλήματος ζωής.

Στις σελίδες του, θα βρεις συμβουλές κάτι που σε αφορούν και θέλεις να σημειώσεις για να θυμάσαι. Είναι ένα βιβλίο-οδηγός ζωής για να το διατηρήσεις στο κομοδίνο σου και να καταφεύγεις σε αυτό όταν χρειάζεσαι φώτιση ή θέλεις να λύσεις τους κόμπους που σου δημιουργεί η ζωή.

Μικρό, σοφό, εύπεπτο, ερμηνεύει όλες τις πλευρές της φύσης του ανθρώπου και το πώς να επεξεργαστεί μέσα του, με βαθειά κατανόηση, το μεγαλείο της ζωής.

Από τις ενδιαφέρουσες παραβολές, ιστορίες και ανέκδοτα παραθέτω μία παρομοίωση για τις σχέσεις που την βρήκα εξαιρετική:

«Η τέχνη της διατήρησης καλών σχέσεων μπορεί να συγκριθεί με τον τρόπο που καθόμαστε γύρω από το τζάκι. Εάν το πλησιάζουμε πολύ, μπορεί και να καούμε. Εάν απομακρυνθούμε πολύ δεν θα νιώθουμε ζεστασιά.»

Είναι η πιο εκλεκτή συντροφιά που σου χαϊδεύει την ψυχή.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης