ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλίο του Haemin Sounim: Αγάπη για το λιγότερο τέλειο, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 04/04/2022 0 comments

Haemin Sounim

Αγάπη για το λιγότερο τέλειο

Εκδόσεις Πεδίο

 

Το υπέροχο μικρό βιβλίο του Κορεάτη μοναχού και καθηγητή Πανεπιστημίου στις ΗΠΑ για το πώς να αποδέχεσαι τον εαυτό σου σε έναν κόσμο που πασχίζει για τελειότητα.

Ανακαλύπτοντας τις 159 σελίδες του θα νιώσεις σαν να κάνεις συνεδρία με ψυχολόγο ή πνευματικό. Είναι ευκολοδιάβαστο, γεμάτο συναισθήματα που κατευνάζουν το άγχος και όλα του τα θέματα αγγίζουν το σύγχρονο άνθρωπο.

Ο αναγνώστης ταυτίζεται στα 8 κεφάλαια του βιβλίου με θέματα που αποτελούν τον ιστό της ζωής καθενός μας: Φροντίδα του εαυτού, Οικογένεια, Ενσυναίσθηση, Σχέσεις, Κουράγιο, Ίαση, Φώτιση, Αποδοχή.

Το βιβλίο, γραμμένο με μια γλύκα και αγάπη για τον άνθρωπο, δίνει πολλές συμβουλές για την εργασιομανία, την αναποφασιστικότητα, τη γνώμη των άλλων, το λόγο της αγάπης, την προσφορά παρηγοριάς στους άλλους, την αγκαλιά μας όταν οι άνθρωποί μας περνούν δύσκολα, την παρουσία μας σε εκείνους που αγαπάμε, το να ακούμε τους άλλους ως πράξη αγάπης, τη δυσκολία της αρχής σε ό,τι ξεκινάμε.

Ένας θησαυρός από σύντομες και πειστικές συμβουλές που, ακόμα κι αν γνωρίζουμε την ορθότητά τους, χρειαζόμαστε μια υπενθύμιση, ένα σπρώξιμο, για να συνεχίσουμε να τις ακολουθούμε. Όλοι μας κάποια στιγμή ξεστρατίζουμε κι ας ξέρουμε το δρόμο.

Ένα αυθεντικό, απλό, όμορφο στήριγμα ζωής για να κρατάς δίπλα στο κομοδίνο σου και να θυμάσαι ότι αξίζεις, χωρίς να είσαι (εσύ ή η ζωή σου) τέλειος.

Θα σε ενθουσιάσει.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης